joi, noiembrie 30, 2023

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: Nu există nicio ţară din lume care să fi eradicat corupţia, probabil

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că „nu există nicio ţară din lume care să fi eradicat corupţia, probabil”, menţionând că este important ca acest fenomen să fie redus şi ţinut la un nivel cât mai scăzut, pentru că duce la subdezvoltarea sistemului de sănătate şi la lipsa accesului la servicii de sănătate.

Rafila a precizat, duminică, la o conferinţă de presă, că trebuie îmbunătăţit managementul spitalelor, menţionând că în cadrul Institutului Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate sunt dezvoltate module pe care toţi cei care vor deţine funcţii de conducere în spitale vor trebui să le parcurgă periodic.

„Mai mult decât atât, vom introduce un modul de integritate şi de practici anticorupţie pentru cei toţi cei care conduc structuri din spitalele din România pentru ca să existe informaţia clară şi până la urmă oamenii de multe ori cad pradă unor aranjamente la care nu sunt neapărat responsabili, din punct de vedere moral, dar ei devin responsabili din punct de vedere legal, pentru că nu sunt informaţi, nu ştiu sau cad pradă unor mecanisme care vedeţi că se dezvoltă foarte mult, nu numai în România, se dezvoltă peste tot”, a adăugat Rafila.

El a spus că România nu este singura ţară în care se întâmplă aceste lucruri.

„Aud tot felul de lucruri: vom eradica corupţia. Eu cred că trebuie să fim mai echilibraţi, important este să o reducem, să o ţinem la un nivel cât mai scăzut. Nu există nicio ţară pe lumea asta care să fi eradicat corupţia, probabil, dar era un personaj la un moment dat, acum vreo 20 de ani, care din poziţia de ministru al sănătăţii dădea chiar procente, spunea că va reduce corupţia cu 84,3%, or, lucrul ăsta vă daţi seama că este imposibil. Actele flagrante de corupţie duc la subdezvoltarea sistemului de sănătate şi la lipsa accesului la servicii de sănătate. Asta se întâmplă pentru că ea nu se referă neapărat la efectul că se îmbogăţeşte x sau y, ci discutăm de faptul că, prin corupţie, ajungem la imposibilitatea de a acorda servicii de sănătate, imposibilitatea de a construi spitale noi, de a repara spitale vechi, de a face funcţionale structurile care alcătuiesc sistemul sanitar din România. Asta este problema legată de corupţie şi să ştiţi că ne preocupă în cel mai înalt grad”, a declarat ministrul.

Sursa: AGERPRES

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner