Ministrul Sănătății: Centrele de mari arşi sunt practic patru care trebuie construite

Ministrul Sănătății Sorina Pintea spune că centrele pentru mari arși trebuie construite, dar din 2014, atunci când s-a dat HG în acest sens, nu s-a făcut aproape nimic.

„Centrele de mari arşi sunt practic patru care trebuie construite. Din 2014 de când s-a dat Hotărâre de Guvern nu s-au făcut multe lucruri. În 6 august anul acesta am semnat un contract pentru studiu de fezabilitate, tot anul acesta am publicat în 25 octombrie pe site-ul Băncii Mondiale un caiet de sarcini pentru achiziţia de aparatură pentru că bani erau.

Anul trecut, practic, a demarat procesul de achiziţie prin BM, deşi banii erau din 2012. Eu cred că nu avem timp să căutăm vinovaţi, sau între timp trebuie să facem şi ca lucrurile să meargă.

Centrele din Iaşi şi Timişoara vor fi dotate până în martie anul viitor, când licitaţia se va termina. Să sperăm că nu o să contestaţii, pentru că sportul contestaţiilor ne-a ţinut pe loc în foarte multe cazuri, inclusiv în povestea cu SF, dar nu vreau să detaliez acum.

Celelalte patru centre vor fi construite, zic eu, un termen realist, după 2020, la Târgu Mureş, în Bucureşti sunt două, avem la Bagdasar Arseni, G. Alexandrescu şi la Timişoara”, a declarat Pintea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare