marți, noiembrie 28, 2023

Ministrul Sănătății, despre coronavirus: Este doar o viroză respiratorie

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că infecția cu coronavirus are, în 82-85% din cazuri, o formă ușoară spre moderată, fiind practic doar o viroză respiratorie.

„Este foarte important de precizat că această infecție cu coronavirus, în 82-85% cazuri, are o formă ușoară spre moderată. Este doar o viroză respiratorie”, a declarat ministrul Sănătății, la B1.

Cât privește starea sănătății primului pacient infectat cu coronavirus din România,  Costache a explicat că este ” asimptomatic, foarte puțin simptomatic”.

„Tânărul este asimptomatic, foarte puțin simptomatic. Are o ușoară laringită. Pentru a fi mai clar, are o ușoară roșeață în gât. Evident, rămâne în izolare la Matei Balș timp de 14 zile și i se acordă tratament simptomatic – împotriva durerii, anti-inflamator dacă trebuie, este hidratat. Deocamdată, pentru acest virus nu există vaccin. Un vaccin probabil că va fi dezvoltat în cam un an de zile. Pentru a pune un vaccin pe piață este nevoie de trialuri-studii multicentrice randomizate. Este vorba despre siguranța pacientului în primul rând, deci nu se aventurează nimeni”, a precizat ministrul Sănătății.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner