Ministrul Sănătăţii: Nu putem avea o relaxare totală/Transmiterea comunitară, accentuată

nelu tataru
sursa foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că măsurile de relaxare nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată și dacă oamenii nu respectă măsurile de precauție.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru a afirmat că nerespectarea regulilor poate determina o explozie a numărului de infectări.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxare cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a afirmat ministrul Sănătăţii.