Ministrul Sănătății: Un bărbat din judeţul Gorj este primul caz de coronavirus confirmat în România/ Bărbatul este asimptomatic, va fi adus la Bucureşti

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a confirmat, miercuri seară, primul caz de coronavirus din România, la un bărbat dintr-o localitate din Gorj. Bărbatul este asimptomatic şi va fi transportat la Bucureşti.

Acesta a precizat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu.

”Suntem în măsură să vă anunţăm că în urma testării persoanelor din judeţul Gorj, avem primul caz de inectare cu COVID 19. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem 33 de teste din acea zonă”, a declarat Victor Costache.

Bărbatul va fi transportat la Bucureşti. ”Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi spitalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a declarat spus Costache.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că în casa în care locuieşte bărbatul mai sunt şapte persoane, dar testele acestora sunt negative.

Toate persoanele respective au fost însă izolate la domiciliu şi sunt sub pază.

”Să nu o luaţi că sunt puşi şi sub sechestru. Este şi o protecţie pentru ei. Rămân acasă, vecinii trebuie să înţeleagă că nu au cum să-i afecteze”, a spus Arafat.

Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact.

”Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a mai spus Raed Arafat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare