În aceste zile sistăm la o escaladare a discursului urii din partea președintelui Iohannis, a afirmat luni ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, senatorul Ştefan Radu Oprea.
- “Campania electorală naște monștrii nebănuiți. Generalizarea, despre care spun de mult timp că este unul din păcatele majore ale noastre, pentru că pune etichete grosiere și nu lasă loc unei analize corecte, este omniprezentă în discursul lui Iohannis.
Aflăm că PSD-ul trebuie să dispară. Ceea ce uită candidatul Iohannis este că PSD-ul este format din oameni, care aparțin diverselor categorii sociale. Da, ce-i drept și acelea pe care alte partide refuză să le vadă sau să le reprezinte, cei care sunt în stare de precaritate și au nevoie de #solidaritatea noastră. Dar este format și din tineri, studenți, profesori, medici, lucratori în multinaționale, antreprenori, pensionari, avocați, militari, polițiști, bugetari. Pe lângă aceștia adăugăm pe cei care simpatizează social democrația și care cred în politicile publice promovate de PSD.
Candidatul Iohannis spune că toți aceștia trebuie să dispară pentru că „sunt nocivi”. Nu am mai auzit, până acum, o declarație mai gravă în spațiul public”, a scris Oprea pe Facebook.
- În plan personal, el a subliniat că este mândru de realizările #GuvernăriiPSD.
“Şi aici nu mă mărginesc doar la statistici, pentru că vorbim despre oameni. Atunci când citim că am redus numărul celor aflați în stare de deprivare materială cu 1,33 milioane, uităm să ne gândim la realitatea vieții de zi cu zi a acestor cetățeni. Pentru ei, sărăcia nu este o noțiune abstractă, o trăiesc zi de zi. Egalitatea de șansă trebuie să se adreseze în primul rând lor, nu celor care au deja șase case. Corectitudinea unei societăți constă în felul în care distribui echitabil performanța economică către toți membrii societății, nu doar către cei privilegiați.
- Creșterea economică, certificată astăzi de către Banca Mondială sau Institutul Național de Statistică de 4,2% (4,4% în TII) se regăsește în: creșterea salariului mediu net cu 33%, a creșterii puterii de cumpărare a salariului (salariu net – inflație) cu 23%, a punctului de pensie cu 45%, a pensiei minime cu 76% sau a creșterii puterii de cumpărarea a pensiei cu 35%. Aceste performanțe nu ar fi fost posibile dacă ele nu ar fi avut un fundament solid: #empatia și #iubirea față de români”, a concluzionat ministrul.