joi, martie 23, 2023

Ministrul Ștefan Radu Oprea: Intrarea în vigoare a Acordului de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia a venit într-un un context favorabil României – oferă noi oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti

Conform unui comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), remis ecopolitic.ro, Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia, care a intrat în vigoare astăzi, 1 februarie 2019, creează noi oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti, fiind cel mai mare acord comercial negociat de UE până în prezent.

Conform aceleiași surse, Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia va elimina majoritatea barierelor tarifare și non-tarifare în calea comerțului cu bunuri și servicii, asigurând pentru producătorii europeni accesul pe o piață cu peste 127 milioane de consumatori.

Senatorul Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a declarat:

Radu stefan oprea”Este un context favorabil României, acordul intră în vigoare într-un moment în care țara noastră deține Președinția la Consiliul UE.

Acest moment poate fi folosit pentru a promova oferta de țară privind investițiile străine și pentru a crea noi oportunități de afaceri pentru companiile românești, mai ales pentru IMM-uri. Deja, în acest moment, 66% din companiile românești care exportă în Japonia sunt IMM-uri”.

Japonia ocupă locul 13 în rândul partenerilor comerciali ai României din afara UE și locul 25 în topul investitorilor străini în România.

Acordul de Parteneriat Economic (APE) UE-Japonia elimină taxele vamale, simplifică procedurile de export pentru majoritatea produselor europene, mai ales pentru produsele agricole, și garantează accesul pe piața achizițiilor publice din 48 de orașe mari din Japonia. O importanță deosebită a fost, de asemenea, acordată domeniului serviciilor, mai ales în ceea ce privește serviciile financiare, comerțul electronic, telecomunicațiile și transportul.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner