Ministrul Ştefan-Radu Oprea participă la Global Entrepreneurship Summit, eveniment economic important – organizat de guvernele american şi olandez

Ministrul Ştefan-Radu Oprea va participa, ca invitat special, la Global Entrepreneurship Summit, la Haga, între 3 și 5 iunie – eveniment organizat de guvernele american şi olandez și este patronat de Regina Maxima a Regatului Ţărilor de Jos, a transmis Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat printr-un comunicat remis ecopolitic.ro

Conform aceleiași surse, în cadrul sesiunii plenare şi panel-urilor, ministrul Oprea va aborda teme de interes pentru România şi pentru economia globală, cum ar fi: creșterea capacității guvernelor de a îmbunătăți ecosistemul start-up-urilor, finanțarea modelelor de business inteligente, antreprenoriatul, accesul start-up-urilor la capital și asocierea acestora cu firmele multinaționale, investițiile sustenabile, conectivitatea, industriile viitorului (5G, inteligența artificială).

La Summit, vor mai participa Michael R. Pompeo, secretarul de stat al SUA, Elżbieta Bieńkowska, comisar european pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, Cecilia Malmström, comisar european pentru comerț, și miniştrii comerţului din Olanda, Germania, Franţa şi Finlanda.

În planul relaţiilor cu ţara-gazdă, ministrul Oprea va avea marți o întâlnire bilaterală cu doamna Sigrid Kaag, ministrul pentru comerț exterior și cooperare pentru dezvoltare al Olandei. Ştefan-Radu Oprea va propune relansarea dialogului instituţional pe componenta economică, organizarea unor acţiuni pentru mediile de afaceri din cele două ţări, valorificarea oportunităţilor de cooperare insuficient explorate şi remedierea dezechilibrului din schimburile comerciale bilaterale.

  • Totodată, reprezentantul Guvernului României va reitera solicitarea adresată autorităţilor olandeze pentru o abordare raţională, imparţială şi echitabilă în ceea ce priveşte aderarea la OCDE şi la Spaţiul Schengen – cu recunoaşterea îndeplinirii criteriilor, a eforturilor şi rezultatelor remarcabile obţinute în acest sens de România.

Aceste argumente sunt, dealtfel, recunoscute de preşedintele Confederaţiei Industriei Olandeze, ai cărei membri se poziţionează, de aproape trei decenii, pe locul 1 între investitorii străini din România, cu un capital înregistrat de aproximativ 10 miliarde euro şi pe locul 8 între partenerii comerciali, cu aproape 5 miliarde euro schimburi bilaterale anuale.

Informații de background

La GES 2019 participă aproximativ 1.200 de companii din 170 de ţări, precum şi 400 de investitori internaţionali – business angels, investitori instituţionali şi corporatişti. După o selecţie riguroasă, din România au fost acceptate opt start-up-uri şi scale-up-uri apreciate ca având un potenţial ridicat de dezvoltare: Impact Hub Bucharest; ENTy; JustNow Inc; re.flex – Kineto tech rehab SRL; Smart EpiGenetX SRL; Wyliodrin SRL; Coduck Brothers; Energia Ta.

Global Entrepreneurship Summit este la a noua ediție și este pentru prima dată organizat în Uniunea Europeană. Tema principală a acestei ediții este „Viitorul acum”, discuțiile urmând a se concentra pe cinci zone de investiții, asociate obiectivelor de dezvoltare sustenabilă: Agro-alimentar, Conectivitate, Energie, Sănătate și Apă.

Sursa: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare