Ministrul Ștefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu prim-ministrul landului Saxonia Inferioară, Stephan Weil

Conform unui comunicat remis ecopolitic.ro, Ministrul Ștefan-Radu Oprea a avut joi o întâlnire cu Stephan Weil, prim-ministru al landului german Saxonia Inferioară, tema principală a discuțiilor fiind cooperarea economică, oportunitățile de investiții și proiectele industriale – întâlnirea a avut loc în sediul guvernului landului Saxonia Inferioară, în Hanovra.

  • Ștefan-Radu Oprea se află în vizită oficială în Saxonia Inferioară, în perioada 6-7 martie.

Conform aceleiași surse, oficialul român a prezentat strategia Guvernului României pentru dezvoltarea unui climat economic favorabil și pentru creșterea competitivității, prin intensificarea cooperării internaționale, susținerea antreprenoriatului, atragerea investițiilor, creșterea exporturilor și prin internaționalizarea companiilor. De asemenea, au fost discutate oportunități de cooperare bilaterală în plan instituțional şi al mediului de afaceri.

Aspecte concrete abordate de ministrul Ștefan-Radu Oprea:

–         Participarea companiilor din landul german în proiectele de tip Parteneriat Public-Privat din România;

–         Intensificarea cooperării bilaterale în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor și în promovarea conceptului Industria 4.0;

–         Organizarea anuală de forumuri de afaceri bilaterale, pentru a oferi companiilor informații și oportunități de colaborare.

Ștefan-Radu Oprea i-a adresat prim-ministrului Stephan Weil,  în numele prim-ministrului Viorica Dăncilă, invitația de a veni în vizită oficială în România.

”România este o destinație ideală pentru investițiile în industriile inovative. Am accentuat acest lucru prin mai multe argumente: ritmul de creștere a PIB din ultimii ani, un regim fiscal competitiv, competențele extraordinare în domeniul IT și schemele de ajutor de stat pentru investiții.

Prosperitatea cetățenilor din UE depinde în viitor de promovarea unei creșteri dinamice și sustenabile, bazate de inovație și cooperare”, a declarat Ștefan-Radu Oprea.

”Pe agenda vizitei în Saxonia Inferioară se mai află întâlniri cu Stephan Schostock, primarul orașului Hanovra, Gabriele Andretta, președinte al Parlamentului landului Saxonia Inferioară, Hauke Jagau, președintele Regiunii Hanovra, și cu Jutta Kremer, secretar de stat în Ministerul pentru Afaceri Europene şi Dezvoltare Regională al Landului. De asemenea, în seara zilei de joi, ministrul român va participa la evenimentul ”În vizită la prieteni”, organizat de landul Saxonia Inferioară și de Municipalitatea Hanovra, împreună cu Ambasada României la Berlin. La toate evenimentele legate de această vizită participă și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.” s-a mai precizat în comunicat.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare