Ministrul Turismului, întâlniri la nivel înalt cu oficiali din Republica Moldova

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a participat la deschiderea Târgului de Turism de la Chișinău, context în care a avut întrevederi la nivel înalt cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, precum și cu directorul general al Agenției Naționale de Turism a Republicii Moldova, Stanislav Rusu.

Conform informării de presă, în cadrul întâlnirii de la Guvernul din Chișinău, ministrul Turismului, Bogdan Trif, și premierul Pavel Filip au discutat despre întărirea relației bilaterale din domeniu. Ministrul român a accentuat importanța Republicii Moldova în strategia de dezvoltare a turismului din țara noastră, mai ales în contextul Centenarului Unirii. Cei doi oficiali au dezbătut și modul în care țara noastră încurajează crearea unui cadru favorabil pentru schimbul de informații cu privire la potențialul turistic al celor două state și la investițiile și facilitățile în acest domeniu, inclusiv pentru implementarea unor noi rute turistice.

În cadrul discuțiilor cu Stanislav Rusu, directorul general al Agenției Naționale a Turismului din Republica Moldova, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a reiterat angajamentul României de a promova și dezvolta turismul pe ambele maluri ale Prutului, printr-un efort comun al tuturor celor implicați în industrie atât în România, cât și în Republica Moldova. Ministrul Turismului și omologul său din Republica Moldova au subliniat importanța unei rute culturale comune care să pună în valoare obiective turistice din ambele țări. Un astfel de proiect este și ruta „Voievodului Stefan cel Mare și Sfânt” care cuprinde, în România, obiective precum Cetatea Sucevei, mănăstirea Putna, Palatul Culturii din Iași, Cetatea Neamț, ctitorii ale voievodului din Vaslui și alte locuri încărcate de istorie, iar din Republica Moldova, traseul cuprinde Hrubele Lăpușna, Mănăstirile rupestre Orhei, Cetatea construită de Ștefan de la Soroca și Chișinău.

Totodată, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a lansat o invitație oficială omologului său, Stanislav Rusu, de a vizita țara noastră.

Targ de Turism Chisinau    România a avut onoarea de a deschide Târgul de Turism de la Chișinău. Pe scena principală a târgului, artiștii români ai ansamblului „ Țara Vrancei” au dat startul celui mai important eveniment al industriei de profil din Republica Moldova. Spectacolul a continuat, apoi, la standul României, unde 19 coexpozanți din industria de profil din România prezintă oferta turistică a țării noastre la cel mai important eveniment de profil din Republica Moldova.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare