Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, la World Governments Summit din Dubai

În perioada 12-14 februarie 2024, Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, participă la World Governments Summit din Dubai, fiind însoțit de László Borbély, Consilier de Stat în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din Guvernul României.

Ieri seară, Mircea Abrudean a participat la masa rotundă organizată de Government Experience Exchange Office (GEEO), din cadrul Ministerului Cabinetului Prim-Ministrului Guvernului Emiratelor Arabe Unite (EAU), pe tema promovării parteneriatelor globale pentru eficientizarea și modernizarea Guvernelor, iar astăzi László Borbély a participat la o masă rotunda pe subiectul implementării dezvoltării durabile dincolo de anul 2030.

Guvernul României a semnat la editia precedentă a Summitului un Memorandum de Înțelegere bilateral (MoU), a cărui implementare, coordonată de către DDD, este prevăzută a debuta anul acesta.

România a propus partenerilor din Emiratele Arabe Unite ca implementarea MoU să debuteze cu 3 inițiative:

–           Programul de acceleratoare guvernamentale – posibilitatea lansării în România a unui accelerator guvernamental, ca platformă pentru echipele guvernamentale intersectoriale de a aborda provocările și a atinge obiective ambițioase într-un interval de 100 de zile.

–           Centrul de Excelență pentru Administrația Publică în domeniul Dezvoltării Durabile (CExDD), prevăzut în Planul Național de Redresare și Reziliență – o viitoare instituție publică inovatoare românească de cercetare, educație și dialog pentru alinierea politicilor și deciziilor publice în vederea susținerii obiectivelor de dezvoltare durabilă.

–           Integrarea AI în furnizarea de servicii publice – evaluarea modului în care România poate beneficia de expertiza Emiratelor Arabe Unite în digitalizarea serviciilor guvernamentale și utilizarea AI pentru măsurarea satisfacției utilizatorilor.

Mircea Abrudean: „Inițiativele propuse de Guvernul României Guvernului Emiratelor Arabe Unite sunt pași importanți în direcția modernizării și eficientizării activității guvernamentale, precum și a consolidării parteneriatelor internaționale pentru promovarea dezvoltării durabile, inovației la centrul Guvernului, în leadership și capacity building, digitalizare, dar și parteneriate între mediul privat și instituțiile administrației publice. Astăzi și mâine, delegația României va continua să participe la activitățile Summitului, pentru a împărtăși din experiența noastră, dar și pentru a învăța si a ne lăsa inspirați de bune practici ale altor state.”

Laszlo Borbely: „Acest Summit este o ocazie pentru a arăta lumii întregi că România este un exemplu demn de urmat în abordarea integrată pe care a dezvoltat-o în ultimii ani la centrul Guvernului în domeniul dezvoltării durabile. Suntem premiati la nivel ONU pentru sistemul nostru funcțional și incluziv de guvernanță si acționăm ca un hub regional de dezvoltare durabilă în regiunea Europei. Rămânem ambițioși în a dezvolta cooperarea cu Emiratele Arabe Unite, un partener cu o orientare inovatoare pentru rezolvarea provocărilor generațiilor prezente și viitoare.”

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare