Jurnalista de investigaţii Iosefina Pascal a prezentat în emisiunea sa de la Radio Gold FM o serie de date interesante despre Mircea Geoană, după ce i-a demascat legăturile cu familiile Rothschild și Rockefeller. Geoană a propus o măsură de-a dreptul aberantă, de tip Orwellian, care se va adopta și implementa de către ANAF chiar mai rapid decât apucă Geoană să se instaleze la președinție, scrie solidnews.ro.
În cartea sa, „Bătălia pentru viitorul României”, Mircea Geoană a propus o serie de idei de tip „big brother”. Mircea Geoană propune un Big Brother pentru veniturile românilor, ceea ce ar duce la acceptarea plății unor taxe și impozite mai mari. Posibilul candidat la prezidențiale vrea ca românii să-și publice salariile și alte venituri.
„Una dintre soluţiile simple care ar putea resuscita spiritul civic şi încrederea românilor în guvernanţi ar putea fi, de pildă, publicarea de către ANAF, anual, a veniturilor şi taxelor tuturor cetăţenilor, așa cum se întâmplă în Finlanda. Finlandezii acceptă să plătească taxele cele mai mari din lume pentru că au încredere că şi alţi finlandezi plătesc şi că guvernul foloseşte corect banii. Reclădirea încrederii românilor în cei care îi conduc nu va fi, cu siguranţă, uşoară, însă trebuie plecat de undeva, de preferinţă chiar de la fundaţia societăţii: să conştientizăm fiecare ce ne datorează statul şi ce ne datorăm unul altuia”, propune Geoană în cartea sa.
Comparația dintre România și Finlanda este o aberație totală și este și mai șocant faptul că vine din partea unui diplomat de carieră. În Finlanda nu există „economia gri” la nivelul la care există în România. Această măsură vizează cetățenii cinstiți, care au un loc de muncă sau care au o activitate de tip antreprenorial în desfășurare, însă ocolește complet mafioții și interlopii.
ANAF-ul propune ca toți cetățenii să aibă două CNP-uri, cel de-al doilea fiind folosit ca CNP fiscal. Acesta va fi monitorizat de fiecare dată când se fac achiziții online. Fără acest CNP fiscal nu vor mai putea fi finalizate comenzile și plățile aferente. Astfel, statul român va ști în permanență ce și cât cumpără românii. Aceasta este o încălcare flagrantă a dreptului la viață privată și reprezintă o găselniță în plus pentru îmbogățirea unor „băieți deștepți” care pot manipula astfel de date.