Mitropolitul Olteniei, în Pastorala de Crăciun: Să vedem în fiecare dintre noi ceva din Pruncul din Betleem

Mitropolitul Irineu al Olteniei şi arhiepiscop al Craiovei îi îndeamnă pe credincioşi în Pastorala de Crăciun să aibă gânduri curate faţă de Pruncul din Betleem, iar în aceste zile să se gândească şi la cei care nu se bucură de binecuvântarea unei familii sau trăiesc în teroarea războiului.

Înaltul ierarh spune că venirea lui Dumnezeu în Betleem a avut loc în tăcere, ‘doar păstorii care vegheau au fost, pentru un moment, înconjuraţi de strălucirea plină de lumină a venirii Sale’, iar această venire în tăcere continuă de-a lungul secolelor şi trezeşte inimile.

‘Venirea lui Dumnezeu în Betleem a avut loc în tăcere. Doar păstorii care vegheau au fost, pentru un moment, înconjuraţi de strălucirea plină de lumină a venirii Sale şi au putut asculta o parte din acel nou cântec care s-a născut din uimirea şi bucuria îngerilor la venirea lui Dumnezeu. Această venire în tăcere a slavei lui Dumnezeu continuă de-a lungul secolelor. Acolo unde există credinţă, unde Cuvântul Său este proclamat şi ascultat, Dumnezeu îi adună pe oameni şi Se dăruieşte lor în Trupul Său, îi face pe ei Trupul Său. Dumnezeu ‘vine’ şi astfel se trezesc inimile noastre. Cântecul nou al îngerilor devine cântecul oamenilor care, de-a lungul secolelor, în mod mereu nou, au cântat venirea lui Dumnezeu ca Prunc şi s-au bucurat cu adevărat în inimile lor. În această zi de Crăciun să avem gânduri curate faţă de Pruncul din Betleem, faţă de Dumnezeu Care din iubire pentru noi a dorit să devină om. Şi pentru că El S-a făcut Prunc asemenea nouă, să vedem în fiecare dintre noi ceva din Pruncul din Betleem’, arată mitropolitul Irineu.

Mitropolitul Olteniei îi mai îndeamnă pe credincioşi ca în aceste zile să se gândească la cei care nu au binecuvântarea unei familii, la cei exploataţi care sunt făcuţi instrumente ale violenţei, dar şi la cei care trăiesc teroarea războiului, care sunt în suferinţe sau în boli şi în primejdii de moarte.

‘După cum ştim, fiecare dintre noi am cerut şi cerem iubirea părinţilor noştri şi a apropiaţilor noştri. Şi pentru că fiecare dintre noi este creatura lui Dumnezeu, e absolut necesar să ne gândim la cei care nu au binecuvântarea unei familii, a unui cămin familial, să ne gândim la cei care sunt exploataţi şi sunt făcuţi instrumente ale violenţei, să ne gândim la cei care trăiesc teroarea războiului, care sunt în suferinţe, în boli şi în primejdii de moarte, să ne gândim la tinerii care, prin intermediul imoralităţii şi al altor forme de abuz, sunt traumatizaţi până în străfundul sufletelor lor. Pruncul mântuitor ne îndeamnă pe toţi să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt suferinţelor celor asupriţi şi împovăraţi, să facem tot ce putem pentru ca lumina Betleemului să atingă inima fiecărui om’, adaugă mitropolitul Irineu

El spune şi că doar prin schimbarea în profunzime a inimilor noastre va putea fi învinsă cauza tuturor acestor rele şi înfrântă puterea războiului şi a răului. ‘Desigur, doar dacă oamenii se schimbă, se va schimba şi lumea, iar pentru a se schimba, oamenii au nevoie de lumina care vine de la Dumnezeu. Aşadar, numai prin credinţa în Mântuitorul Iisus Hristos primim o viaţă care începe aici şi ajunge până în veşnicie. Alăturându-ne îngerilor care au preamărit Naşterea Fiului lui Dumnezeu şi cântul nostru va fi o rugăciune: Doamne Iisuse Hristoase, ajută-ne să vedem strălucirea slavei Tale! Dă pace pe pământ şi fă-ne oameni ai păcii şi ai iubirii Tale!’, se încheie Pastorala din acest an la Naşterea Domnului Nostru Iisus Hristos transmisă de către mitropolitul Irineu al Olteniei. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare