vineri, august 19, 2022

Moşteanu (USR): Dacă un singur om şi-a pierdut locul de muncă din cauza măsurii de supraimpozitare a contractelor part-time gândite de PSD şi PNL, Ciucă şi Ciolacu trebuie să plece acasă

Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că, în cazul în care „un singur om şi-a pierdut locul de muncă din cauza măsurii de supraimpozitare a contractelor part-time gândite de PSD şi PNL, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu trebuie să plece acasă”, scrie news.ro.

„Dacă un singur om şi-a pierdut locul de muncă din cauza măsurii de supraimpozitare a contractelor part-time gândite de PSD şi PNL, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu trebuie să plece acasă. Aţi vrut să aduceţi mai mulţi bani la buget pentru pensii speciale şi pilele voastre, aşa că aţi decis supraimpozitarea joburilor part-time. Aţi lovit, înainte de toate, în cei mai vulnerabili dintre români. În plus, nici nu aduceţi bani la buget. Aţi creat doar haos”, a scris Ionuţ Moşteanu, joi pe Facebook.
Vicepreşedintele USR a adăugat că, după măsura coaliţiei privind contractele part-time, în doar trei zile numărul contractelor de muncă a scăzut cu 14.500.
„Avem cu 126.000 de contracte part-time mai puţine la 30 iunie. 95.000 de contracte în plus cu normă întreagă la aceeaşi dată. Atenţie. Asta nu înseamnă că toate contractele part-time au devenit cu normă întreagă, înseamnă că asta e numărul total de angajări. Câte din aceste contracte erau part-time, nu ştim. Deci cel puţin 31.000 de locuri de muncă pierdute. Doar în ultimele 3 zile numărul contractelor de muncă a scăzut cu 14.500. 14.500 de locuri de muncă mai puţin în 3 zile. Şi e doar începutul. Asta e un efect direct al măsurilor unui guvern de incompetenţi”, a completat Moşteanu.

Social-democraţii au acuzat că USR a devenit singurul partid din România care susţine în mod oficial munca la negru şi care se auto-proclamă un apărător înfocat al angajatorilor care îşi sporesc nelegitim profiturile pe seama propriilor salariaţi. PSD mai arată că, după măsura Guvernului de a supraimpozita contractele part-time, aproape 100.000 din acestea s-au transformat în contracte cu normă întreagă, „în beneficiul angajaţilor a căror pensie va fi stabilită pe baza muncii reale prestate”.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner