miercuri, februarie 28, 2024

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu, citită în Parlament cu scandal și îmbrânceli

Citirea moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu în plenul reunit a început cu un scandal, iar președintele de ședință, deputatul PNL Florin Roman, a fost forțat de parlamentarii AUR să plece în bancă după ce a confiscat microfonul.

După episodul neplăcut din Parlament, Florin Roman a anunțat că va depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale impotriva celor din „coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-au blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional”.

Astfel, moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!” a fost citită azi în Parlament într-o ședință cu scandal și îmbrânceli.

Florin Roman a prezidat ședința după ce Ludovic și-a delegat atribuțiile, pentru a merge să își facă mai departe campanie în țară pentru șefia PNL.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a cerut includerea pe ordinea de azi a plenului stabilirea calendarului moțiunii. Propunerea a fost supusă la vot, dar a fost respinsă cu 117 voturi pentru, 216 împotrivă și 4 abțineri.

Așadar, moțiunea va fi dezbătută și votată după decizia CCR, așa cum au decis azi Birourile Permanente Reunite.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner