Moțiunea simplă depusă împotriva lui Meleșcanu după haosul de la votul din diaspora, respinsă de Senat

melescanu

Senatorii au respins, marți, moțiunea simplă depusă de PNL, USR și PMP împotriva ministrului de Externe Teodor Meleșcanu.

37 de senatori au votat „pentru”, în timp ce 69 dintre aceștia au votat „împotrivă”. UDMR a votat, de asemenea, pentru plecarea ministrului din funcție.

Meleșcanu a susținut la dezbaterea moțiunii simple că ,,dublarea prin referendum a alegerilor parlamentare europene a creat principala problemă cu care am fost confruntaţi în aceste alegeri”.

„Din păcate, în marea majoritatea secţiilor nu am avut secţii complete. Singurul partid care a avut reprezentanţi în toate secţiile de votare, mai puţin una, a fost USR. Chiar în dimineaţa alegerilor, 86 de reprezentanţi ai partidelor politice nu s-au prezentat la secţia de votare. 

  • Meleșcanu a mai punctat că, la ora 21:00, STS a închis sistemul de funcţionare a sistemului de monitorizare a votului şi ,,lucrurile au intrat într-o zonă foarte dificilă”, iar din partea MAE ,,nu a existat nici cea mai mică dorinţă de a crea dificultăţi în procesul electoral”.

Meleşcanu: Biroul pentru secţiile de votare din diaspora nu a dorit să prelungească programul la alegerile din 26 mai