Moţiunea simplă la adresa ministrului de Interne – respinsă de deputaţi

Carmen Dan

Moţiunea simplă depusă de PNL la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, intitulată „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti”, a fost respinsă miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

S-au exprimat pentru respingerea moţiunii 149 de deputaţi, 99 în favoarea moţiunii, iar trei s-au abţinut.

În document, deputaţii libeali au cerut demisia ministrului de Interne, susţinând că „a coordonat represiunea din 10 august”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a dorit să precizeze miercuri că el a votat împotriva moţiunii, susţinând că nu ştie de ce sistemul de vot electronic arată că ar fi votat invers:

 Catalin Radulescu„Am fost informat şi eu acum că apare votul meu, este o aberaţie şi o prostie şi o minciună ordinară. Eu în 5 ani nu am votat niciodată decât pentru partidul meu, eu cu Carmen Dan am o relaţie de amiciţie, de prietenie, o susţin şi am susţinut-o totdeauna şi ştie toată lumea treaba asta. Am votat împotriva moţiunii, Andreea Cosma era lângă mine şi ştie foarte bine că am votat amândoi la fel. De ce a apărut în sistem asta eu nu ştiu, mi-a spus secretarul general, eu nu ştiam de subiectul ăsta”, a declarat Rădulescu la Parlament.

Moţiunea simplă a fost dezbătută în plenul Camerei, marţi, în prezenţa ministrului Carmen Dan.