Mugur Isărescu – validat de parlamentari pentru un nou mandat la şefia BNR

Isarescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a fost validat marţi, cu unanimitate de voturi, de parlamentarii din comisiile de buget, pentru un mandat la şefia BNR.

  • Au fost votaţi cu unanimitate de voturi şi membri propuşi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Jorj Stoenescu.

În total au fost înscrişi 13 candidaţi pentru Consiliul de Administraţie al BNR, respectiv Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Leonardo Badea, Ionuţ Dumitru, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Marin Dinu, Gheorghe Gherghina, Ion Horia Neamţu, Cristian Popa, Dan Radu Ruşanu, Aura Gabriela Socol şi Virgiliu Jorj Stoenescu.

Mugur Isărescu a prezentat programul noii echipe care va conduce Banca Naţională a României în perioada următoare, dar a declarat totodată că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară.

“Dar aceasta trebuie retrimisă la Londra, pentru că în ţară nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă. Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană”, a declarant Isărescu.