Muncitorii străini în fabricile din România: Contribuția și impactul muncitorilor din Sri Lanka și Nepal

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă reală și actuală la acest moment în România. Acest fenomen pare să crească de la an la an, iar dacă în 2021 țara noastră avea 50.000 de muncitori străini stabiliți, în 2024 se preconizească un număr de două ori mai mare, de aproximativ 100.000.  

Ce îi determină pe muncitorii din Sri Lanka și Nepal să lucreze în fabricile din România?

De când au apărut muncitori din sri lanka in romania, aceștia au devenit parte integrantă pe piața de muncă și putem vorbi despre o influență pozitivă asupra economiei.

  • Colaborarea dintre fabricile românești și muncitori din nepal in romania este benefică pentru ambele părți, fiind un exemplu ideal prin care demonstrăm beneficiile unui parteneriat internațional. Motivația lor de a lucra în fabricile din România este simplă: țara noastră este una accesibilă, în care ei pot câștiga mai mulți bani decât acasă. De asemenea, obținerea unei vize de muncă în România este mult mai ușoară aici în comparație cu alte țări din Europa.

România este atractivă din punct de vedere salarial, valoarea câștigată în țara noastră fiind de două sau chiar trei ori mai mare decât cea pe care ar câștiga-o în țara natală. La aceasta, se adaugă și avantajul costurilor, anagajatorul asigurând masa și cazarea.

Condițiile de muncă, salariile și oportunitățile de dezvoltare profesională

În medie, un muncitor din Sri Lanka sau Nepal câștigă în România aproximativ 3.500 – 4.000 lei și beneficiază de facilități asigurate de angajator, precum masa și cazarea. Muncitorii străini au acces la diferite cursuri de calificare și specializare care îi ajută să își îmbunătățească abilitățile de lucru, dar și să avanseze în carieră. Totodată, companiile românești sunt deschise să investească în formarea angajaților, lucru care face România să fie și mai atractivă pentru forța de muncă străină.

Diversitatea procedurală și tehnologiile utilizate în cadrul fabricilor românești aduc avantajul acumulării de experiență pentru muncitorii din Sri Lanka și Nepal. Totodată, accesul la o echipă internațională le permite și o dezvoltare personală pentru că își fac noi prieteni și astfel se simt bineveniți și apreciați.

Impactul pozitiv al muncitorilor străini asupra creșterii economice a României și asupra sectorului industrial

  • Muncitorii din Sri Lanka și Nepal vin în România cu o gamă foarte largă de competențe și cel mai important, cu principii solide de etică de lucru. Cei mai mulți dintre angajatori îi apreciază pentru cultura muncii asumată de aceștia, pentru care valori precum dedicația, responsabilitatea și eficiența sunt foarte importante.

Există statistici care demonstrează impactul pozitiv atunci când vorbim despre personal străin în fabrici sau în alte sectoare cheie ale economiei țării noastre, precum industria de procesare a alimentelor, servicii și tehnologie. Prin ocuparea locurilor de muncă nu numai că se simte o creștere a productivității afacerilor autohtone, dar se stimulează și o creștere economică, muncitorii asiatici generând venituri pe care mai apoi le cheltuie tot în economia locală.

Astfel România își deschide accesul la talente specializate dar își asigură și diversitate culturală prin promovarea integrării străinilor și schimbului intercultural.

Industriile cu cel mai mare impact din partea muncitorilor străini sunt: fabricile, construcțiile, HoReCa, serviciile de curățenie, îngrijire, livrare. Experiența lor poate aduce perspective noi și optimizare de procese pentru domenii IT și chiar asistență medicală.

Dacă ai nevoie de personal în fabrică și nu găsești angajați, soluția muncitorilor străini din Sri Lanka sau Nepal este ce ai nevoie, iar Leading Global Recruitment te poate ajuta! Accesează consultanță gratuită aici și apelează la serviciile de recrutare și susținere pe toată perioada procesului de angajare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare