Namibia, îngrijorată de creşterea braconajului de rinoceri

Ministerul Mediului, Pădurilor şi Turismului din Namibia şi-a exprimat luni îngrijorarea profundă cu privire la intensificarea activităţilor de braconaj în interiorul Parcului Naţional Etosha, unde 19 rinoceri au fost ucişi ilegal până în prezent de la începutul lui 2024, informează Xinhua, potrivit Agerpres.

Romeo Muyunda, purtătorul de cuvânt al ministerului, a declarat că, pe lângă rinocerii braconaţi în parcul naţional, 8 exemplare au fost ucise în ferme şi un exemplar în regiunea Kunene, ceea ce ridică totalul pentru anul în curs la 28 de exemplare, dintre care 19 rinoceri negri şi 9 rinoceri albi.

„Braconajul în Etosha este deosebit de îngrijorător, deoarece acesta este parcul nostru emblematic şi deţine o concentraţie mare de rinoceri şi alte specii de mare valoare, ceea ce îl face o atracţie turistică majoră”, a precizat acesta.

Muyunda a declarat că în prezent se efectuează o evaluare la Etosha pentru a stabili amploarea totală a problemei pe baza situaţiei actuale.

Purtătorul de cuvânt a indicat de asemenea că până în prezent nu au fost operate arestări în cazurile recente de braconaj, însă au fost deschise anchete, iar investigaţiile continuă.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare