Năsui: USR a lansat Pilonul 2 al sănătății, cea mai mare reformă a sistemului de sănătate de la revoluție și până acum

Deputatul Claudiu Năsui anunță că USR a lansat Pilonul 2 al sănătății, cea mai mare reformă a sistemului de sănătate de la revoluție și până acum.
”Ce presupune concret?
1) Dreptul fiecărui român de a-și alege propriul asigurator de sănătate, altul decât CNAS, asiguratorul de stat. Cine vrea să rămână la CNAS poate să o facă, dar cine vrea să aleagă alte servicii poate să plece.
2) 165 lei/lună cu care poate să meargă la orice asigurator privat alege, plătind diferența de primă dacă e cazul. Suma corespunde la 5% dintr-un salariu minim și acoperă ceea ce plătește CNAS în decontarea serviciilor.
3) Pachetul asigurat rămâne pachetul de bază mai puțin patologiile pentru care există programe naționale. Astfel nu există niciun caz de bolnav cronic care să nu rămână acoperit.
4) Asiguratorii privați vor intra în contract cu furnizori de servicii medicale (spitale, clinici, doctori) de stat sau privați pe care să le ofere asiguraților lor.
5) Nu dispare CNAS, doar este legalizată concurența și apare posibilitatea ca românii să își poată duce banii pe sănătate la ce asigurator vor ei.
Sursa problemelor din sănătate este lipsa de concurență și de alternative. Pilonul 2 al sănătății asta își propune să rezolve. Fără bani mai mulți, cu aceiași bani cheltuiți ca și acum, putem obține mult mai mult”, spune Năsui.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare