Năsui (USR): Negocierile din coaliţie privind comasarea alegerilor au eşuat pentru că PNL dorea „şi brânza, şi banii pe brânză”

Deputatul USR Claudiu Năsui a vorbit despre negocierile coaliției pentru comasarea alegerilor, luni, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și a acuzat PNL că „își dorea și brânza, și banii pe brânză”, scrie b1tv.ro.

Întrebat despre discuțiile din coaliție, deputatul USR a spus: „Până la urmă, ce se întâmplă este că a avut loc o negociere, care a picat, pentru că PNL își dorea și brânza, și banii pe brânză, își dorea să stabilească mai întâi această comasare, care în mod vizibil îi salva de la o soartă care este destul de clară și din sondaje, și din tot, adică de această factură care le va veni la plată în momentul alegerilor europarlamentare. Voiau doar să ia acest beneficiu, fără să dea ceva la schimb”.

„Ceea ce înțeleg (…) este că n-au putut să stabilească tot calendarul, care poate nu i-ar fi avantajat mai încolo. Voiau doar să fie cu sacii în căruță, cum s-ar spune, dar nu și să dea mai departe ceva la schimb PSD-ului”, a adăugat Claudiu Năsui.

„Eu zic că nu așa ar trebui pusă problema, adică în momentul în care discuți de un lucru care ține de democrație, nu trebuie să pui data alegerilor sau să stabilești genul acesta de lucruri administrative în funcție de pe cine avantajează – nici măcar legat de partidele extremiste”, a continuat parlamentarul de opoziție.

„Partidele extremiste trebuie bătute la vot, corect. Acesta este modul sănătos de a proceda, să facem campanie, să venim cu idei, să venim cu persoane, cu oameni, să convingem și să îi batem la vot. Dacă bați partidele extremiste doar prin niște giumbușlucuri din astea, că ai pus tu data în calendar mai în stânga sau mai în dreapta, de fapt îți furi singur căciula, te minți singur (…). Haideți să lăsăm calendarul exact așa cum este!”, a mai spus Claudiu Năsui.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare