Natalia-Elena Intotero, deputat PSD, președintele Comisiei pentru învățământ: Europarlamentarul Guido Reil, membru al partidului AfD din Germania, vizită în județul Hunedoara

Europarlamentarul Guido Reil, membru al partidului AfD din Germania, efectuează în această perioadă o vizită în județul Hunedoara, la invitația doamnei deputat Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților. 

Obiectivul principal al vizitei este cunoașterea culturii și istoriei românești. Programul include vizite la obiective istorice importante din județul Hunedoara.

A doua tematică a vizitei este de natură socio-economică, având în vedere că atât județul Hunedoara, cât și regiunea Ruhr au trecut printr-o perioadă de tranziție de la închiderea industriei siderurgice și a minelor.

Europarlamentarul Guido Reil a discutat și cu președintele Consiliului Județean Hunedoara, domnul Laurențiu Nistor, despre oportunitățile de dezvoltare din județul Hunedoara, precum și despre proiectele finanțate prin programe ale Uniunii Europene.

Guido Reil, europarlamentarul care în urmă cu două luni critica România în discursul său din Parlamentul European, s-a declarat impresionat după vizita din județul Hunedoara.
În perioada următoare, după ce vizitează și Bucureștiul, acesta a spus că își va manifesta direct și public părerea despre țara noastră. Până atunci, împărtășesc cu voi câteva idei principale și impresii din vizita europarlamentarului german în județul Hunedoara: A mâncat ciorbă de burtă, sarmale și virșli de Hunedoara de la mama lor. A băut și țuică. Da, i-au plăcut. Are un respect profund pentru modul în care marcăm Ziua Națională a României și ne respectăm tradițiile și religia creștin-ortodoxă. Totodată, apreciază faptul că Partidul Social Democrat din România ține în continuare la aceste valori, spre deosebire de social-democrații din alte state, spune Intotero.

A înțeles acum cât de ospitalieri și primitori sunt românii și i-a plăcut că suntem oameni direcți. Ne-a mulțumit cu fiecare ocazie pentru asta.
Biserica de la Țebea a fost prima biserică creștin-ortodoxă românească în care a intrat și a fost fascinat de picturile religioase din interior.
Apreciază în mod deosebit proiectele sociale și educaționale ale Episcopiei Devei și Hunedoarei, precum grădinița inaugurată anul acesta în Deva. A spus că nu a văzut așa o grădiniță în nicio altă țară.

Consideră că potențialul turistic din județul Hunedoara este enorm și i-a plăcut foarte mult stațiunea Straja.
Programul intens din județul Hunedoara, desfășurat pe durata a trei zile, a inclus vizite la Castelul Corvinilor, Mormântul lui Avram Iancu de la Țebea, Muzeul Aurului din Brad, Consiliul Județean Hunedoara, Colegiul Național „Decebal” din Deva, Episcopia Devei și Hunedoarei și minunata grădiniță construită de aceasta, Fermele ADO din Peșteana, Biserica de piatră de la Densuș, Casa Geoparcului din Hațeg, Mina Petrila, Peștera Bolii și Stațiunea Straja. Domnul Reil a fost extrem de atent în timpul prezentărilor, dorind să cunoască cât mai bine zona în timpul scurt pe care l-a petrecut aici.

Mulțumesc celor care ne-au sprijinit cu organizarea acestei vizite și, ca să nu existe dubii, vreau să precizez că domnul Reil și colegii săi din Parlamentul European și-au susținut singuri cheltuielile pentru această deplasare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare