Natalia Intotero: Centrele de zi au ca misiune prevenirea separării copiilor de familie prin asigurarea unui program zilnic

Astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, a avut loc la Guvern ceremonia de semnare a primelor contracte pentru înființarea centrelor de zi finanțate din PNRR,  anunță Natalia Intotero.

„Aceste centre de zi au ca misiune prevenirea separării copiilor de familie prin asigurarea pentru copii, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională etc. Totodată, ele oferă părinților sau reprezentanților legali, precum și altor persoane care au în îngrijire copii, activități de sprijin, consiliere și educare.
Pentru copii este cel mai bine să crească alături de familiile lor, iar atunci când acestea au nevoie de sprijin, să poată accesa servicii în comunitățile lor. Investiția în serviciile de prevenire a separării copiilor de familie este cea mai bună investiție pe care o putem face.
Toți părinții își iubesc copiii și își doresc să aibă grijă de ei, însă uneori, din cauza sărăciei, a unui loc de muncă, a lipsei de educație sau a problemelor de sănătate, au nevoie de sprijin, de consiliere și de o plasă de siguranță pentru copiii lor.
Mulțumesc pentru sprijinul acordat acestui proiect domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, întregii echipe de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, fără de care demararea înființării acestor centre nu ar fi fost posibilă, dar și primarilor care și-au luat acest angajament.”, scrie Ministrul Familiei pe pagina sa de Facebook.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare