Ministrul Familiei, deputata PSD Natalia Intotero, afirmă că doar lucrând împreună, instituțiile statului și societatea civilă, putem face mai mult și mai bine pentru toate persoanele vulnerabile din această țară.
- ”Mi-am dedicat începutul de săptămână persoanelor vulnerabile. În prima parte a zilei am participat la conferința „Violența domestică – o vulnerabilitate pentru societatea actuală?” organizată astăzi, la Palatul Parlamentului, de către Asociația Dăruire, Apreciere, Responsabilitate (Asociația D.A.R.) în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
Le-am vorbit celor prezenți despre proiectele desfășurate de Ministerul pe care îl conduc pentru a combate, prin educație și consiliere, acest flagel: campania „Pregătiți pentru viață”, Caravana „Fără bariere”, taberele pentru copii și tineri, care din acest an vor avea și locuri speciale pentru beneficiari din familii monoparentale, dar și mai multe programe și proiecte de sprijin ale victimelor violenței domestice, desfășurate prin Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați. În plus, am depus la Comisia Europeană 2 proiecte pe tema violenței domestice și sperăm că ele să fie aprobate în cel mai scurt timp posibil și să începem cât mai repede să le implementăm.
De asemenea, am reamintit cele două numere de telefon la care victimele violenței domestice pot suna pentru a cere ajutor: 119 – Telefonul Copilului și linia specială 0800.500.333, ambele apelabile gratuit din orice rețea, serviciul fiind asigurat non-stop.
Apoi m-am întâlnit cu reprezentantele Asociației Văduvelor, care mi-au expus greutățile cu care se confruntă copiii orfani după își pierd un părinte: mulți nu își cunosc drepturile, alții sunt discriminați, nu beneficiază de suportul psihologic atât de necesar în astfel de situații și, odată cu certificatul de moștenitor, sunt obligați să plătească impozit, deși sunt minori și nu au venituri.
Vom lucra împreună pentru a încerca să rezolvăm cât mai multe astfel de probleme, atât prin reglementare legislativă, cât și prin campanii ample de informare. Concluzia zilei este clară: doar lucrând împreună, instituțiile statului și societatea civilă, putem face mai mult și mai bine pentru toate persoanele vulnerabile din această țară”, spune Intotero.