luni, martie 27, 2023

Natalia Intotero: Învățământul dual trebuie să reprezinte o prioritate pentru sistemul educațional din România

Învățământul dual (formarea calificării profesionale) trebuie să reprezinte o prioritate pentru sistemul educațional din România, afirmă președintele comisiei de învățământ din Camera Deputaților, Natalia Intitero (PSD). 
  • ”În contextul aprobării pachetului legislativ pentru învățământul preuniversitar și universitar, alături de Lucian Rus, Secretar de stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, și Maria Ștefănie, Inspector Școlar General, am vizitat astăzi două instituții de învățământ din municipiul Deva care funcționează pe sistemul de colaborare între învățământul public și mediul de afaceri privat.

Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” și Liceul Tehnologic “Transilvania” din Deva, formează elevi pentru meserii precum cea de mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industriale și pentru operarea cu echipamente hidraulice și pneumatice.

  • Sunt bucuroasă că 80% dintre elevii care au ales aceste meserii, doresc să le practice după absolvirea studiilor aici, în România”, a scris Intoteto pe Facebook.

Articolul Natalia Intotero: Învățământul dual trebuie să reprezinte o prioritate pentru sistemul educațional din România apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Sursa: PRESSONLINE

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner