Natalia Intotero: „La fiecare 12 minute o persoană este victima violenței, tocmai de aceea mă bucur că am reușit să ne adunăm cu toții la aceeași masă”

Actori importanți care luptă pentru combaterea violenței domestice , reprezentanți ai Guvernului, parlamentari, ambasadori, reprezentanți ai unor instituții cheie precum Inspectoratul General al Poliției Române, Institutul Național de Medicină Legală sau Autoritatea Națională pentru Romi, ONG-uri, asociații, fundații, lideri de opinie s-au reunit pentru a dezbate o dilemă a societății românești.

Evenimentul a fost organizat de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în parteneriat cu doamna Romina Gingașu, inițiatoarea proiectului Red Women și a fundației cu același nume.

„La fiecare 12 minute o persoană este victima violenței, tocmai de aceea mă bucur că am reușit să ne adunăm cu toții la aceeași masă. Violența, în mod deosebit violența domestică, este o temă care necesită efortul concentrat, în echipă, a tuturor factorilor de decizie, politici, reprezentanți ai ONG-urilor și fundațiilor.

Îmi doresc ca împreună să găsim exemple de bune practici, din țară și din străinătate, să ne gândim cu ce am putea contribui fiecare și ce putem face împreună în mod concret pentru a combate acest flagel. Este important să avem un dialog continuu cu reprezentanții misiunilor diplomatice în România pentru a avea un schimb de bune practici.

Aș vrea ca împreună să adunăm cele mai bune idei, să construim cele mai viabile proiecte și împreună să spunem “nu” violenței domestice!”, a declarat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Această inițiativă a demarat un dialog constructiv pentru conștientizarea subiectului violenței domestice. Armonia în familie ar trebui să fie fundamentul dezvoltării noastre, dar cu tristețe realizăm că violența domestică persistă în multe comunități.

Am construit astăzi un model clar de comunicare și am pus bazele unei colaborări care va avea ca finalitate proiecte concrete care vor ajuta la reducerea violenței domestice din România”, a afirmat Romina Gingașu, inițiatoarea proiectului Red Women.

Prezentă la eveniment, consilierul de stat la Cancelaria Primului-Ministru, doamna Victoria Stoiciu, a subliniat deschiderea Executivului față de orice proiect care ar putea avea ca rezultat combaterea violenței domestice și ajutorarea concretă a victimelor acestui flagel.
Conferința s-a bucurat și de prezența ambasadoarelor din Republica Croația, Republica Elenă și Suedia în România, care au apreciat inițiativa și le-au împărtășit celor prezenți exemple de bune practici folosite de către țările lor.

Evenimentul s-a desfășurat după un format internațional, care a adus la aceeași masă reprezentanți ai instituțiilor statului, ONG-uri, avocați și companii private a căror activitate poate susține lupta împotriva violenței domestice.”, se arată în comunicat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare