Natalia Intotero (PSD): Noile legi ale educației, cele mai importante proiecte ale actualului Parlament

Deputatul PSD Natalia Intotero a declarat că noile legi ale educație sunt cele mai importante proiecte din actuala legislatură, afirmând că ele vor forma generații întregi și vor intra înn dezbatere parlamentară în perioada următoare.

”Noile legi ale educației sunt, în opinia mea, 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗶𝗺𝗽𝗼𝗿𝘁𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗲 𝗹𝗲𝗴𝗶𝘀𝗹𝗮𝘁𝗶𝘃𝗲 dezbătute 𝗱𝗲 𝗣𝗮𝗿𝗹𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 României în 𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹𝗮 legislatură. Elementele legislative cuprinse acolo vor forma generații întregi și este vital să ne asigurăm că esența lor conturează un sistem educațional modern, incluziv și eficient”, a scris Natalia Intotero, pe Facebook.

Deputatul PSD a afirmat că după mai multe amânări, cele două legi ale Ministerului Educației – una pentru învățământul preuniversitar și una pentru învățământul superior – vor ajunge în următoarele luni la dezbatere în Camera Deputaților și în Senat.

”În construirea unei poziții corecte pentru sesiunea parlamentară care va începe pe 1 februarie, m-am bucurat să particip ieri la Timișoara la o discuție aplicată privind rolul pedagogiei în noile legi ale educației. Trebuie să înțelegem foarte bine ce se întâmplă „la firul ierbii” ca să apreciem oportunitatea schimbărilor propuse în noile legi ale educației. Am avut deja multe întâlniri cu stakeholderii din sistemul de învățământ și vor urma multe altele tocmai pentru că trebuie să fim pregătiți în momentul în care vom analiza și vom decide, în calitate de reprezentanți democratici ai cetățenilor, cum va arăta școala românească în viitor”, a mai spus social-democrata.

În spațiul public au apărut deja „pe surse” multe informații și diverse „drafturi” ale pachetului legislativ pentru educație. Însă, proiectele celor două legi, încă nu au fost făcute publice de Ministerul Educației.

”Așadar, vă invit să așteptăm variantele oficiale ale legilor, așa cum vor fi ele prezentate de către Guvernul României, iar apoi să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea lor”, a conchis Intotero.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare