Nava-şcoală „Mircea”, escală de patru zile în portul italian Taranto

Nava-şcoală „Mircea” aflată în marş internaţional de instrucţie, cu 76 de cadeţi români şi străini la bord, a plecat miercuri din portul militar din Taranto, Italia, după o escală de patru zile.

La sosirea navei în port, sâmbătă, marinarii militari au fost întâmpinaţi de Consulul General al României la Bari, Doamna Lucreţia Tănase. Aceasta a urcat la bord pentru a discuta cu comandantul navei detaliile activităţilor de reprezentare organizate de Consulatul General al României la Bari, pe durata staţionării navei-şcoală „Mircea” în portul din sudul Italiei.

Pentru că nava a acostat în Taranto pe timpul weekend-ului, echipajul navei şi studenţii au avut ocazia de a merge într-o excursie organizată, în care au vizitat atracţiile turistice ale zonei, respectiv oraşele Ostuni, Polignano a Mare şi Alberobello.

Luni, comandantul navei-şcoală „Mircea”, însoţit de Consulul General al României la Bari şi de şapte studenţi de la bord, a efectuat un tur al celor mai importante instituţii publice din Taranto: Primăria, Prefectura, Comandamentul Flotei Regionale, precum şi Căpitănia Portului Taranto. Peste tot, în centrul atenţiei a fost cadetul italian de la bordul NS „Mircea”, Francesco Sorbo, student al Academiei Navale din Palermo, care a relatat, la fiecare ocazie, experienţa sa cu nava-şcoală a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, oferindu-i-se şi oportunitatea de a face o comparaţie între stilul pedagogic adoptat de instructorii militari români şi cel avut de instructorii militari italieni.

Escala NS „Mircea” în Taranto s-a încheiat cu o recepţie organizată marţi, 18 iulie, la bordul navei de Consulatul General al României la Bari, la care au fost au fost invitaţi diplomaţi şi militari din regiunea de sud-est a Italiei.
Tot marţi, 18 iulie, echipajul navei s-a redus de la 147 de marinari, la 145, odată cu debarcarea cadeţilor germani, pentru care marşul de instrucţie cu NS „Mircea” era planificat să se încheie odată cu escala din Italia. La plecare, cei doi studenţi germani au primit din partea comandantului navei, comandorul Mircea Târhoacă, certificate care atestă faptul că au desfăşurat activităţi de instruire practică la bordul navei-şcoală care aparţine Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Miercuri, nava-şcoală „Mircea” a părăsit portul militar din Taranto pentru ultima escală din acest marş de instrucţie, înainte de revenirea la Constanţa, oraşul-port Izmir, din Turcia.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare