sâmbătă, iunie 10, 2023

Negocieri dure în Guvernul Ponta III – Variante pentru Ministerul Mediului

În aceste zile se negociază foarte dur în ceea ce privește Ministerul Mediului pentru că sunt dorințe și incertitudini mari.

Acum structura guvernamentală pe zona de mediu are în componență  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice și Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură care a fost preluată interimar de Rovana Plumb.

Variante luate în calcul la negocieri :

Varianta 1 

usd_38316800

Partidul Conservator va prelua pădurile la Min.Agriculturii

Se știe că PC-ul a negociat la sânge când s-a format Guvernul Ponta II, și-a dorit foarte mult preluarea pădurilor în interiorul Ministerul Agriculturii dar nu s-a putut.În momentul de față pe lăngă un vice-premier mai încearcă, din nou,  preluarea pădurilor la agricultură.Ministerul Mediului se va reorganiza și va prelua o parte din Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură,oricum nefiind nevoie de o structură separată,  dar  fără păduri sau preluarea la Ministerul Agriculturii a Departamentului  Apele, Pădurile şi Piscicultura

Varianta 2   

UDMR preia Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură sau Ministerul Mediului (mai greu)

UDMR vrea Ministerul Mediului pentru Attila Korodi,mai ales că au mai avut acest minister și se știu interesele mari, afacerile din domeniul silvic pe care le au apropiați ai acestui partid din zona Transilvaniei. Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură poate fi o monedă de schimb, să preia UDMR-ul conducerea acestui departament plus conducerea Administrației Fondului pentru Mediu și Agenția Națională de Protecția Mediului.

Preluarea conducerii Ministerul Mediului este greu de realizat acum, sunt proiecte în derulare și mai ales că s-au deblocat o serie de finanțări pe mediu iar Victor Ponta a declarat că nu va umbla la ministerele care merg.

Varianta 3 

Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură va reveni la Ministerul Mediului iar Rovana Plumb va fi ministru pană-n toamnă

  În Guvernul Ponta II a fost înființat acest Departament ape,păduri și piscicultură , rupt de Ministerul Mediului  pentru a mulțumi pe toată lumea.O greșeală evidentă , care se dorește o fi reparată acum în Guvernul Ponta III dar și acum greu de realizat ținând cont de interesele PC și UDMR.Dacă Rovana Plumb primește asigurări,în urma participării și negocierilor pe care le va avea Victor Ponta la Congresul Partidului Socialistilor Europeni de la Roma,cu privire la o poziție de Comisar European, dânsa va fi ministru până-n toamnă iar apoi portofoliul va fi preluat de UDMR.

În toate cazurile  interesul PSD nu este atât de mare pentru acest minister,mai ales că o să fie multe frământări în perioada următoare în ceea ce privește Roșia Montană, fracturarea hidrauluică, explorările, etc. decât pentru păstrarea doamnei Rovana Plumb până când va pleca din nou la Bruxelles.De aceea și folosește acest departament de ape,păduri și piscicultură ca monedă de schimb la negocieri.

Concluzia este că,probabil, Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură va reveni la Ministerul Mediului fără păduri(date la Ministerul Agriculturii,PC) și va fi condus în continuare de Rovana Plumb, cum am spus, până-n toamnă.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner