Negoiță denunțat la DNA; primarul Sectorului 3 are alte preocupări: școlile cu recunoaștere facială

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din capitală, a fost denunțat de către Agenția Națională de Integritate DNA-ului, pentru că se află în incompatibilitate și că a săvârșit fapte de corupție. În pofida acestor acuzații, primarul Sectorului 3 are alte preocupări, cum ar fi instalarea scannerelor faciale în școli, scrie solidnews.ro.

ANI a sesizat DNA cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Robert Negoiță a infracțiunii asimilate faptelor de corupție, a infracțiunii de folosire a funcției pentru a favoriza unele persoane și a infracțiunii de fals în declarații. În comunicatul ANI se arată că, în perioada exercitării mandatelor 2016-2020 și 2020-2024, anumite societăți la care Primăria Sectorului 3 este autoritate tutelară au încheiat contracte cu societăți comerciale unde membrii familiei primarului dețin diverse funcții. Se menționează contracte cu Administrarea Domeniului Public București, contracte de salubritate și deszăpezire și contracte ce țin de construcții.

Se pare că ANI chiar s-a pus pe treabă, doar că i-a descoperit pe unii ca Negoiță, care se aflau în incompatibilitate, abia după 6 ani de când se aflau în această stare, ani în care respectivii corupți au făcut bănișori frumoși. Prejudiciile cauzate bugetului de stat local sau național sunt uriașe și nu vor fi recuperate niciodată.

Tot Negoiță s-a ocupat ca cel puțin la 2 școli din Sectorul 3, Școala 80 și Școala 21 „Liviu Rebreanu”, să fie instalate porți care permit accesul în incinta instituției doar în baza scanării faciale, fără să se menționeze măcar problema GDPR-ului. În legea învățământului preuniversitar s-a introdus și cardul elevului, care oferă diferite facilități din partea operatorilor economici, pornindu-se de la facilități la transportul public, dar lucrurile putând evolua și într-o direcție greșită.

Iosefina Pascal a sugerat că în loc de instalarea unor astfel de porți cu scanare facială, mai degrabă ar fi trebuit implementate scannere care să depisteze obiecte contondente și arme, pentru a fi prevenite incidentele extrem de periculoase care, din păcate, s-au petrecut frecvent în ultimii ani.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare