Negrescu: Comisia Europeană a decis să mai acorde aproximativ 1 milion de euro pentru dezvoltarea unei platforme de sprijin pentru IMM-uri

Victor Negrescu
Foto:facebook.com/victor.negrescu.96

Comisia Europeană a prezentat miercuri Parlamentului European prima listă de proiecte pilot susținute de executivul european. Printre proiectele selectate se află și platforma de sprijin pentru IMM-uri propusă de europarlamentarul Victor Negrescu. 

“Am propus Comisiei Europene crearea unui birou unic digital pentru IMM-uri, sub forma unei platforme interactive, care să ofere antreprenorilor europeni și români informații, consultanță și sprijin pentru accesarea fondurilor europene și a oportunităților oferite de piața unică europeană.

Prin intermediul acestui instrument vor fi organizate cursuri pentru antreprenori, se va facilita accesul la informații privind instrumentele financiare și se vor asista IMM-urile privind accesul la piața din alte state europene.

Comisia Europeană a decis să mai acorde încă aproximativ 1 milion de euro pentru dezvoltarea serviciilor suport, după ce anterior mai acordase o sumă similară pentru dezvoltarea platformei.” a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Acesta a susținut că proiectul a apărut ca urmare a dialogului permanent purtat cu partenerii sociali din România și în mod special cu structurile patronale dedicate IMM-urilor. În activitatea sa de eurodeputat, Victor Negrescu a generat proiecte pilot în valoare de peste 70 de milioane de euro, fiind de altfel unul dintre aleșii din Parlamentul European cu cele mai multe inițiative în acest sens.