Netanyahu spune că Israelul investighează ‘incidentul’ mortal de lângă Rafah

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul investighează „un incident” în care zeci de civili au fost ucişi în atacuri aeriene israeliene în apropierea oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, relatează AFP, conform Agerpres.

„La Rafah, am evacuat aproximativ un milion de civili”, a declarat Netanyahu luni într-un discurs adresat parlamentului israelian, Knesset, la Ierusalim.

„În mod tragic, în ciuda eforturilor noastre imense de a evita să le facem rău non-combatanţilor, ieri a avut loc un incident. Îl investigăm în detaliu şi vom învăţa din el, aşa cum sunt în mod tradiţional politica noastră şi comportamentul nostru”, a adăugat el.

„Pentru noi, rănirea unui non-combatant este o tragedie, pentru Hamas este o strategie”, a declarat Netanyahu. „Aceasta este diferenţa de bază”, a mai afirmat el.

Autoritatea sanitară condusă de Hamas din Gaza a declarat că 45 de persoane au fost ucise şi zeci rănite în atacul aerian de duminică, ce a lovit corturi care adăposteau persoane strămutate.

Majoritatea victimelor atacului aerian au fost femei şi copii, a precizat autoritatea sanitară, descriind incidentul drept un „masacru”.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare