News ALERT / Aer irespirabil în Capitală; Nivel ridicat de poluare

Aplicaţiile ce măsoară calitatea aerului au indicat un nivel ridicat de poluare, mult peste cel acceptat. Cei cu probleme respiratorii au fost avertizaţi prin aplicaţie, că ar putea avea probleme din cauza poluanţilor din atmosferă.

  • Ministrul Mediului pune totul pe seama depozitelor ilegale şi spune că până acum, inspectorii Gărzii de Mediu au descoperit peste 200 de astfel de locaţii în care se ard deşeuri.

Aer irespirabil în  zona de nord a Capitalei, unde un miros greu a acoperit întreaga zonă. Speriaţi, mulţi bucureşteni au încercat să afle de la Garda de Mediu şi de la aplicaţiile care măsoară calitatea aerului ce se întâmplă.

O aplicaţie de măsoară calitatea aerului a indicat faptul că cel mai poluat aer din Bucureşti este pe strada Polonă, culmea, chiar în zona centrală a Capitalei.

Aplicaţia ne indică un nivel de poluare de 102. Extrem de mare, cel mai mare din Capitală şi sugerează faptul că le poate crea probleme celor care au afecţiuni respiratorii.

De cele mai multe ori, mirosul greu vine de la depozitele ilegale pentru deşeuri. Acum, inspectorii de la Garda de Mediu spun că îi pândesc pe cei care ard ilegal gunoiul pentru a-i sancţiona.

Sursa: antena3.ro