News ALERT / Omul de afaceri Adrian Homan, director Construcții S.A., CERE SPRIJINUL AUTORITĂȚILOR ÎNTR-UN CAZ DE HĂRȚUIRE CIBERNETICĂ

Omul de afaceri Adrian Homan, conducătorul societăților Construcții S.A. și Tehnic Tehnostrade, cere sprijinul autorităților într-un caz de hărțuire cibernetică.

Acesta acuză faptul că de 4 ani, un așa zis jurnalist din Iași, Dan Scarlat, care deține mai multe site-uri de opinie, printre care și www.supervizor.ro, stă cu ochii pe acest om de afaceri.

Daca in primii 3 ani frecvența postăilor calomnioase era redusă la 2 pe an, de când a început anul 2021, Dan Scarlat publică un text la 2 săptămâni. Mereu același.

  • Adrian Homan spune că în 48 de zile, Dan Scarlat a publicat 5 articole cu același conținut, reluat obsesiv cu copy-paste, încălcând cu nepăsare regulile de bun simț ale profesiei pe care pretinde că o practică.

”Înțelegînd că postările pe care le publicați pe blogul www.supervizor.ro, referitoare la activitatea mea profesională reprezintă opinia lui Dan Scarlat și nu o știre documentată. În niciunul dintre cele 13 materiale publicate, punctul meu de vedere nu a fost solicitat. S-au spus foarte multe neadevaruri, s-au facut erori juridice și de fapte, astfel că mă văd obligat să vă cer, conform legii, postarea dreptului meu la replică.”, ne-a transmis omul de afaceri.

drept la replica homanAdrian Homan consideră că se află în față unei păguboase campanii de denigrare și hărțuire, declanșată împotriva sa, a-l cărui scop nu îl găsește în zona legală. Autorul postărilor folosește ironia grosieră si pseudoargumentele, desconsiderând regulile esentiale care guvernează meseria de jurnalist.

Pe 22 februarie, omul de afaceri i-a solicitat blogarului pe adresa sa de e-mail, e-mail spv@supervizor.ro publicarea dreptului său la replică. Din păcate, pe blog nu a a părut niciun rând.

”Am așteptat, așa cum era legal, 3 zile să publicați și punctul meu de vedere, însă nu ați facut-o. În schimb, simțindu-vă vinovat, ați blocat site-ul, astfel ca postarile dvs. să nu mai fie publice în fața justiției, oferind urmăritorilor dvs posibilitatea de a intra pe pagină contra-cost, prin abonament. Gest care nu vă face cinste, ba chiar vă incriminează. După 15 zile, probabil, în semn de răzbunare ați repostat cu copy-paste ultimul articol pe care l-ați împănat cu alte jigniri și la finalul căruia ați îndemnat eventualii creditori să solicite insolvența societății pe care o administrez.”, a mai detaliat  Homan demersurile pe care le-a făcut pentru un drept la replică.

adrian homanHoman spune că, în Romania, există sute de mii de firme asaltate de cereri de insolvență, mai ales că vremurile pe care le traversăm nu favorizeză prosperitatea iar ca orice business, în perioada aceasta, guvernată de constrângerile exigente ale pandemiei Covid 19, întâmpină greutăți în relația cu partenerii de afaceri.

  • De aceea, nu înțelege de ce Dan Scarlat îl denigrează și calomniază tocmai pe el, pentru doar două cereri de insolvență.

”Consider că prin aceste denigrari Dan Scarlat urmărește să obțină ilegal niște venituri, pentru că nu sunt singurul despre care scrie. Isi alege victimele din rândul politicienilor și a oamenilor de afaceri. Din păcate, postările lui au consecințe grave atât materiale cât și de imagine asupra societăților, deci și asupra economiei, afectată și așa destul de grav de efectele pandemiei de Covid 19.”, ne-a mai transmis directorul societăților Construcții S.A și Tehnic Tehnostrade, printr-un comunicat de presă.

Pentru că, desi și-a inchis pagina pentru public, jurnalistul nu se oprește din acțiunile de hărtuire, Adrian Homan spune că e decis să il acționeze în justiție, atît în civil cât și în penal pentru a pune capăt acestui gen păgubos de jurnalism.

”Dan Scarlat asmute în mediul on line creditorii asupra mea, cerindu-le în scris să mă asalteze cu cerei de insolvență. Așa ceva este inadmisibil. Asta nu e informare, e instigare, e un act criminal. În consecință, solicit și eu tuturor oamenilor de afaceri calomniați de acest fals jurnalist să se adreseze justiției pentru a pune capăt jignirilor, presiunilor și instigărilor la ură pe care le practică acest individ.”, acuză Homan.

Adrian Homan spune că Dan Scarlat, cel care scrie despre insolvență și falimente are el însuși la activ 3 falimente, respectiv al firmelor Iasi Invest SRL, Lider Plus SRL si DS Press SRL.Tot el este proprietarul mai multor site-uri cum ar fi antițepari.ro, neamtinvest.ro și curieruldeiași.ro, pe care publică doar materiale bazate pe denigrări și calomnii.

În atenția domnului Dan Scarlat, jurnalist, proprietar blog www.supervizor.ro:

  • În consecință, Adrian Homan solicită bloggerului Dan Scarlat, proprietar al www.suprvizor.ro publicarea prezentului material care cuprinde punctul său de vedere, în scopul informării corecte a opiniei publice. Poate nu ar fi rău ca domnul Dan Scarlat să ne comunice care este numele firmei care gestionează acest blog, ce sume încasează și ce impozite plătește către statul român, că tot și-a condiționat vizualizarea articolelor de cumpărarea unor abonamente.

Adrian Homan pregătește două acțiuni în justiție împotriva jurnalistului Dan Scarlat, care, speră el, îl va ajuta pe acesta să înțeleagă că atunci când scrie trebuie să își asumăm responsabilitatea și nu să ignorăm legea civilă, penală sau legile profesiei pe care o exersăm.