NEWS ALERT Rupere de nori în vestul țării. Avalanșă de Coduri roșii de ploi și inundații. Cod portocaliu de ploi torențiale valabil în 12 județe

A fost avalanșă de avertizări Cod roșu de ploi și inundații în vestul țării. La Timișoara și în zonele învecinate s-au rupt norii în această după amiază. A plouat torențial, iar apă a inundat mai multe case, dar și subsolul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Echipele ISU sunt pe teren și continuă să evalueze pagubele. Până la ora 23.00 a rămas în vigoare un cod portocaliu de vreme rea în 12 județe din vest și nord, potrivit Știrile TVR. 

Câteva zeci de minute au durat aversele torențiale însoțite de grindină la Timișoara, însă cantitățile de apă căzute au fost impresionante, peste 44 de litri pe metru pătrat. De altfel, meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de furtuni în zonă, care a expirat la ora 16. Pe mai multe străzi din oraș, canalizarea nu a mai făcut față și s-au format adevărate lacuri de acumulare, iar două pasaje auto au fost inundate.

Multe mașini nu au mai putut înainta și au rămas blocate după ce apă a ajuns la motor.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 4 case, două demisoluri, dar și din subsolul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” și cel al Policlinicii de Pediatrie.

În plus, apa a intrat și în curți și case din comună Dumbrăvița.

Și la Cluj a plouat abundent, însă nu s-au înregistrat pagube importante.

5 avertizări imediate Cod roșu de ploi și vijelii au fost emise în această după-amiază, de specialiști, pentru județele Cluj, Sălaj și Timiș. Dar și un Cod roșu de inundații pe mai multe râuri din județul Cluj. De altfel, Vestul și nord-vestul țării nu scapă încă de vremea rea.

Până la ora 23.00 este în vigoare o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi torențiale valabil în 12 județe. Iar în alte 8 județe este Cod galben până mâine dimineață.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare