miercuri, mai 25, 2022

Nicolae Ciucă: Vom prelungi starea de alertă

În următoarea şedinţă de guvern se va adopta o hotărâre de guvern, prin acre va fi prelungită starea de alertă, a declarat joi premierul interimar, Nicolae Ciucă,

„În discuţiile pe care le-am avut cu ministrul sănătăţii şi cu cei care se ocupă de problemele pandemiei, în acest moment se pare că avem o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul capitalei. Sunt măsuri care trebuie discutate la nivelul autorităţilor locale şi împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Ca atare, în ansamblul măsurilor care s-au luat la nivel naţional, sperăm ca pe baza procedurilor deja stabilite la nivelul, aşa cum spuneam, municipiului Bucureşti să fie luate măsuri în consecinţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

El a amintit că va avea loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„De asemenea, este o analiză la nivelul comitetului de specialitate care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental. Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care îl conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim. Ca atare, în următoarea şedinţă de guvern vom adopta o hotărâre de guvern, în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedă”, a precizat Nicolae Ciucă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner