vineri, august 19, 2022

Nicuşor Dan: Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile/Nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat, miercuri, că preluarea mandatului va mai întârzia 7 – 10 zile, întrucât primarul şi consilierii generali trebuie să depună împreună jurământul, afirmând că această întârziere nu este deloc bună din perspectiva crizei medicale.

”Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia 7-10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicaţia: Codul Administrativ spune că Primarul General îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi Primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Nicușor Dan a afirmat că noul Cod Administrativ are o formulare ”uşor neclară” asupra instanţei competente pentru Bucureşti: primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri.

”Tribunalul Bucureşti a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripţia Bucureşti, competent este Tribunalul Bucureşti. Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1-2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal”, a mai scris Nicuşor Dan.

După ce dosarul ajunge la Tribunal vor mai fi necesare două zile pentru un eventual apel, a precizat primarul ales al Capitalei.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner