Nistorescu: Disperaţi să oprească protestele, Ciucă şi Ciolacu mint de îngheaţă apele că vor pune Educaţia în centrul priorităţilor

„În behăitul lor politic, Ciucă și Ciolacu au hotărît ca în ședința de guvern să fie adoptat un memorandum „care consfințește decizia acestei guvernări de a pune Educația în centrul politicilor sale publice”. Afirmația ”consfințește” doar o minciună gogonată. Nici Ciolacu și nici Ciucă nu au habar de domeniu. Au trecut prin niște școli cum au trecut. Și n-au făcut nimic care să ne demonstreze că se gîndeau la o așa strategie importantă pentru educație. Au tratat-o cu nepăsare și au întors privirea spre ea numai cînd au început să se teamă de revoltele profesorilor. Cam cît a ratat Iohannis promisiunea României Educate cam cu tot atîta se pot lăuda că au umplut-o de sînge și au îngropat-o”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu în Cotidianul.

„Ideea cu memorandumul le-a picat doar ca să scape de profesorii ieșiți în stradă. Cu specializata în transporturi marine Ligia Deca și cu grija părintească a președintelui, educația va fi pusă în centrul politicilor publice cum a fost pusă și statuia lui Lenin după revoluție. Trei vrăjeli în texte de lege și doi bani care nu se ajung. Ca peste tot, cum este și sănătatea. Și infrastructura.

Adică mai vedem și mai la margine. Și cum o fi!
Așa gogomănie zisă populației n-am mai văzut! E ca și cum ne-ar fi spus că plecăm cu toții în Lună! Profesorii ar trebui să își dea seama de la o poștă că nu se schimbă nimic, că Ciucă și Ciolacu n-au cu ce și că nu se pricep, că în centrul politicilor publice din țara noastră nu-i decît plătirea lefurilor acestor personaje care ne amărăsc zilele și își apără posturile. Umflă cifrele și mint de sting!

Mai mult, Ciolacu ne dă ca mare decizie politică adoptarea unui memorandum hotărît de el și de Ciucă. Decizia de a ține minte promisiunea le-a trecut doar lor pe sub scăfîrlie. N-au nici bani, nici idei, nici oameni, nici susținere. Nu au apucat să discute nici cu partidele pe care le reprezintă. În viteza cu care bat cîmpii, nu au avut timp nici să-i consulte. Așa că au decis pe genunchi sau la telefon. Și Ciucă a mințit cum că ar fi hotărît liderii partidelor din Coaliție, iar Ciolacu, luat de valul importanței sale, a zis, ”e un angajament al meu și al domnului prim ministru Nicolae Ciucă”.

Ce fac profesorii cu angajamentul lui Ciolacu și al lui Nicolae Ciucă? Trag apa și se duc la școală! Așadar, Ciolacu este statul, țara, Coaliția, poporul, Camera Deputaților și PSD-ul.
Mîine-poimîne, Ciucă pleacă și totul este Ciolacu!”, scrie Nistorescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare