Noul ministru de externe al Republicii Moldova a depus jurământul de învestire

Noul ministru al afacerilor externe şi vicepremier al Republicii Moldova, Mihai Popşoi, a depus jurăƒmântul de învestire luni, în cadrul unei ceremonii, în prezenţa preşedintei Maia Sandu şi a prim-ministrului Dorin Recean. Decretul de numire în funcţiile de viceprim-ministru şi ministru al afacerilor externe a fost semnat luni 29 ianuarie de către şefa statului, scrie Agerpres.

Maia Sandu a reiterat că obiectivul primordial în domeniul politicii externe rămâne aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. „Obiectivele noastre pe domeniul politicii externe rămân aceleaşi: să ancorăm definitiv Republica Moldova în lumea liberă, să întreprindem paşi decisivi pe calea integrării europene şi, bineînţeles, să reprezentăm interesele Republicii Moldova, interesele cetăţenilor noştri, fie că vorbim despre cetăţenii care sunt în ţară sau despre cei din diasporă”, a subliniat Maia Sandu.

„De asemenea, prioritară rămâne relaţia noastră cu România şi aşteptarea este să urgentăm, să continuăm să realizăm proiecte foarte importante pentru Republica Moldova. O altă prioritate este solidaritatea continuă faţă de Ucraina. Vreau să amintesc că Ucraina este ţara care ne ajută să ne protejăm pacea şi suntem datori să facem totul pentru ca Ucraina să reziste, pentru ca Ucraina să primească sprijin internaţional în continuare”, a declarat Maia Sandu, citată într-un comunicat al diplomaţiei moldovene.

Şeful Executivului a apreciat contribuţia adusă până în prezent de Mihai Popşoi în domeniul politicii externe şi pe dimensiunea de integrare europeană, accentuând că avansarea pe aceste direcţii reprezint o prioritate pentru autorităţi.

”De acum înainte, vom avea vicepremier pe afaceri externe şi vicepremier pe afaceri europene, fără portofoliu, care va conduce Biroul pentru integrare europeană. Avem de muncit pe ambele dimensiuni, pentru realizarea obiectivului nostru de ţară – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean, citat într-un comunicat al Executivului.

Mihai Popşoi a devenit ministru de externe şi vicepremier după ce predecesorul său, Nicu Popescu, şi-a depus demisia săptămâna trecută, invocând îndeplinirea obiectivelor cheie legate de apropierea ţării de Uniunea Europeană şi nevoia de o pauză.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare