Duminică susțin examenul un număr de 11.949 de candidați, La UMF „Carol Davila” din Bucureşti vor susţine concursul 4.372 de absolvenţi, a precizat un comunicat al Universității.
Anul acesta, la nivel naţional, examenul de rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii, ce se va desfăşura în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara, va aduna la start un număr record de candidaţi, 11.949 absolvenţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie care îşi vor disputa şansele pentru ocuparea celor 6.513 locuri şi 443 de posturi scoase la concurs.
Pentru examenul de admitere în rezidenţiat, organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , în Complexul Expoziţional ROMEXPO din Capitală , duminică, 15 noiembrie, s-au înscris 4.372 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie, cu 1.113 candidaţi mai mulţi , comparativ cu numărul celor care au susţinut acest examen în sesiunea din 2019.
Astfel, în centrul universitar Bucureşti, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” vor susţine concursul de intrare în rezidenţiat cei mai mulţi candidaţi, peste 36% din totalul candidaţilor înscrişi la nivelul întregii ţări (2.328 pentru domeniul medicină, 1.141 pentru domeniul medicină dentară şi 903 pentru domeniul farmacie). La nivel naţional, pentru ocuparea celor 4.080 de locuri scoase la concurs pe domeniul medicină s-au înscris 6.396 de candidaţi, pentru cele 1.219 locuri alocate domeniului medicină dentară, 3.009 candidaţi, în timp ce pentru cele 1.214 locuri din domeniul farmacie s-au înscris 2.544 de concurenţi.
„Spre deosebire de anii anteriori şi în contextul actualei crize pandemice, ca organizator al acestui examen extrem de important, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a ales ca locaţie de desfăşurare a concursului Centrul Expoziţional ROMEXPO din Capitală ale cărui spaţii generoase s-au dovedit a fi de altfel , şi la examenul de admitere în Universitatea noastră, cea mai eficientă alegere, permiţând asigurarea în cele mai bune condiţii a tuturor măsurilor de securitate şi protecţie împotriva virusului SARS CoV 2” a declarat Prof.Dr.Viorel Jinga, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.
Examenul are loc sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de 4 ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza, întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore de la depunerea acestora. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Candidaţii vor putea intra în sala de concurs unde au fost repartizaţi începând cu ora 8:30.