O companie aeriană ucraineană va fi lansată curând în România

Compania ucraineană Bees Airlines va fi lansată curând în România, acesta obținând acum Certificatul de Operator Aerian, informează profit.ro, scrie r3media.ro.

Compania aeriană va începe zborurile cu 2 aeronave A320-200 și așteaptă încă 3 aeronave în lunile următoare. Operațiunile vor fi conduse de fostul director la TAROM Victor Antohe, din poziția de CEO.

Bees va opera zboruri din România și Republica Moldova către destinații europene, precum și către Egipt și Turcia, și va transporta în principal clienți ai tour-operatorilor.

Denumirea companiei înregistrate în România – Bees Airlines – este asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bees Airline, fiind și din acest motiv privită în piață drept “urmașa” acestuia.

Bees Airline a avut sediul la Kiev și și-a lansat operațiunile în martie 2021. A operat zboruri regulate și charter low cost din Ucraina către Grecia, Cipru, Bulgaria, Egipt, Turcia, Georgia, Armenia, Muntenegru și Spania.

În 2022, însă, din cauza Legii marțiale de pe teritoriul Ucrainei și a închiderii spațiului aerian, toate zborurile au fost anulate, iar presa a relatat că toate cele patru avioane Boeing 737-800 din flotă au fost rechemate de către locator din cauza riscurilor militare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare