O femeie din Craiova s-a prezentat la o clinică pentru un examen RMN, însă a fost cât pe ce să fie prăjită în aparat; Asistenta medicală: „Vai de capul meu! Mă duc să anunț Bucureștiul!“

Din cauza unor dureri la mâna stângă, Virginia Burdulea în vârstă de 52 de ani, a apelat la o clinică privată din Craiova pentru a efectua o investigație RMN, în vederea stabilirii unui diagnostic. Din nefericire, în timpul procedurii, aceasta a suferit o arsură gravă pe umăr, iar reprezentanții clinicii spun că nu-și pot explica cele întâmplate, însă vor investiga, informează adevărul.ro, scrie r3media.ro.

„M-am dus la Prima Medical. Doamna asistentă care m-a luat în primire a spus că-mi face pregătirea. Totul s-a derulat foarte repede. M-a întins pe acel pat-suport, mi-a pus aparatura pe partea stângă la umăr și în partea dreaptă mi-a pus un fel de centură, nu știu exact cum se numește. Mi-a spus că am acolo un buton de panică, eu sincer nici nu am apucat să-l văd unde este, apoi mi-a luat mâna dreaptă, mi-a pus-o pe abdomen și mi-a zis să rămân așa, să nu mă mișc deloc. Doamna asistentă a mers în încăperea cealaltă, a dat drumul la aparat și a început procedura. După vreo 5 minute, aparatul a început să ardă foarte rău”, povestește Virginia Burdulea.

Femeia susține că a transmis asistentei că ceva nu este în regulă, însă nu a fost ascultată: “Aparatul a început să ardă foarte rău, parcă era un cuptor. Doamna m-a și întrebat dacă sunt în regulă, i-am spus că nu și apoi nu mai știu ce s-a întâmplat. Eram în stare de șoc. Eu simțeam că-mi ia foc corpul, parcă eram în cuptor”, a mai povestit Virginia Burdulea.

Aceasta a declarat că după ce i s-a dat jos aparatura a văzut arsura de la umăr: „Când a dat jos cureaua de la umărul drept, am auzit-o pe doamna asistentă spunând: <<Aoleu! Vai de capul meu! Mă duc să anunț Bucureștiul!>>. Apoi m-au dus într-o încăpere mică și, într-o oglindă, am văzut și eu ce aveam la umăr. Când am văzut gaura din umăr, mi-au spus să stau liniștită că a mai pățit-o și un alt pacient înaintea mea și s-a rezolvat”, a declarat femeia.

Pacienta necesita intervenție chirurgicală din cauza rănii, astfel că a fost trimisă la un alt medic: „Nu mi-au asigurat transport, nimic. M-am dus cu fiica mea cu un taxi la acel medic care m-a trimis la Spitalul de Urgență, a zis că dumnealui nu vrea să se bage pentru că nu vrea să aibă probleme”, a transmis aceasta.

Într-un final, pacienta a ajuns la Spitalul de Urgență din Craiova. „M-au operat la Chirurgie plastică. Rana era extrem de urâtă, țesuturile erau necrozate. Am trăit niște zile foarte grele, nici acum nu-mi mai pot folosi mâna dreaptă foarte bine. Și nimeni nu mi-a dat nicio explicație. Un medic mi-a zis că arsura poate a fost de la Antena aparatului. Nu știu cum funcționează un RMN”, a mai spus femeia.

După cele întâmplate, Virginia Burdulea și-a angajat un avocat și a decis să acționeze în judecată clinica Prima Medical.

„Urmează sa sesizam Colegiul Medicilor, dar ne vom adresa și instanței de judecată. Suferințele fizice și psihice pentru clienta mea au fost foarte mari, de aceea vom solicita daune morale și materiale”, a declarat Eugen Ruican, avocatul pacientei.

Conducerea clinicii spune că regretă incidentul și a demarat o anchetă. „Arsurile la RMN sunt lucruri care se întâmpla extrem de rar și se poate vedea oriunde in literatura de specialitate și acest lucru poate fi evitat dacă pacienții noștri își apasă un buton de panica care li se da in momentul examinării. Aparatele noastre au verificările la zi, toate autorizațiile luate, nu sunt probleme din acest punct de vedere. Urmează să stabilim exact cum i s-a făcut doamnei pregătirea, de ce nu a apăsat pe butonul de panică. Dacă apăsa, nu se ajungea aici”, a declarat Diana Totoiescu, director tehnic clinica Prima Medical.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare