O primă tranşă de imunoglobulină – distribuită deja în spitale

În urma declanşării mecanismului de protecţie civilă, în data de 31 martie 2018, Compania Naţională „Unifarm” S.A. a achiziţionat o primă tranşă de 3.850 doze de imunoglobulină de la Crucea Roşie din Austria.

Până în acest moment, o parte din cantitate a fost distribuită deja în spitale, pentru tratamentul cazurilor grave, în baza unor avize de însoţire a mărfii, a informa Ministerul Sănătăţii.

Deoarece calculul preţurilor pentru medicamentele achiziţionate astfel nu se încadrează în prevederile legale în vigoare, a fost necesară elaborarea unei noi metodologii de preţ. Astfel, pentru medicamentele achiziţionate de Compania UNIFARM în temeiul Ordonanţei nr 19/2018, pentru îndeplinirea serviciului public de interes economic general, a fost elaborat un Ordin de ministru.

spital imunoglobulinaCa urmare a aprobării Ordinului de preţuri, unităţile sanitare au declanşat procedurile de achiziţie directă, urmând ca în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii Compania UNIFARM să le transmită cantităţile de imunoglobulină solicitate.

  • Conform graficului de livrări, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziţionate de la Crucea Roşie din Austria sunt aduse în ţară de către Compania „Unifarm” în cursul zilei de 17 aprilie 2018. Mai mult, un alt lot de 9.000 de doze de imunoglobulină vor ajunge în ţară în jurul datei de 30 aprilie 2018.

De asemenea, unul dintre producătorii de imunoglobulină prezenţi pe piaţa din România a confirmat astăzi că va livra 2.500 de flacoane, care vor ajunge în ţară în maxim 10 zile.

 

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare