Oamenii de afaceri din Germania: Mediul de afaceri din România e afectat de criza politică

Bani

Actualele evoluţii politice din România au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare şi urgente, atrage atenţia AHK România, într-un comunicat, potrivit AGERPRES.

„În contextul actualelor evenimente politice, AHK România doreşte să informeze toţi factorii de decizie politică că actualele evoluţii politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare şi urgente. Capacitatea de reformă şi, prin urmare, configurarea condiţiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariţia crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acţioneze pentru a face faţă provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei şi pentru a menţine competitivitatea amplasamentului investiţional”, se spune în comunicat.

Membrii AHK România subliniază că, în loc de noi probleme şi incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenţia şi sprijinul politic şi administrativ.

„De exemplu, subvenţiile oferite de Uniunea Europeană trebuie să ajungă în economie, administraţiile trebuie să devină mai profesioniste şi mai digitalizate şi, astfel, nivelul de trai al populaţiei să crească semnificativ”, spun aceştia.