Oana Marciana Özmen (PNL): Dezvoltarea sectorului energetic autohton depinde de crearea unei pieţe de hidrogen robuste

Deputatul PNL Oana Marciana Özmen afirmă că dezvoltarea sectorului energetic autohton depinde de crearea unei pieţe de hidrogen robuste.
  • ”Astăzi, la Poligonul Centrului de Instruire Profesională de la Mediaș, Compania Delgaz Grid a testat pentru prima dată în România funcționarea aparatelor de utilizare a gazelor naturale și a rețelei de distribuție cu amestec de 80% gaze naturale și 20% hidrogen, aceasta fiind prima etapă a proiectului pilot 20HyGrid.

Studiul își propune să determine cu rigurozitate nivelul de compatibilitate cu hidrogenul al componentelor rețelei existente de distribuție a gazelor naturale și al instalațiilor și aparatelor de utilizare ale clienților casnici.

La eveniment au participat și domnul Virgil Popescu, Ministrul Energiei, domnul Bende Sándor, Președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților, domnul Antal Lóránt, Președintele Comisiei pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale din cadrul Senatului României, domnul George-Sergiu Niculescu, președintele ANRE, domnul Volker Raffel, CEO e.on România și reprezentanții autorităților locale.

  • Am elaborat alături de colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii primul proiect adresat producţiei de hidrogen verde şi hidrogen cu emisii scăzute din țara noastră. Prioritatea proiectului este promovarea hidrogenului verde și utilizarea hidrogenului low-carbon în perioada de tranziție, crescând astfel capacitatea de producție de energie în țară și întărind securitatea energetică a țării noastre.

Dezvoltarea sectorului energetic autohton depinde de crearea unei pieţe de hidrogen robuste. La nivel regional, România beneficiază de mai multe avantaje majore care reprezintă garanţia succesului utilizării hidrogenului curat, precum capacitatea de producere a energiei regenerabile la costuri competitive în comparaţie cu Europa Centrală şi de Est şi prezenţa unui număr mare de consumatori industriali şi sectoare care pot valorifica hidrogenul produs.

  • Industria României face paşi concreţi pentru a deveni verde și sustenabilă”, spune deputata PNL.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare