Olguța Vasilescu, anunț despre angajatorii care rețin banii din contribuții

Ministrul Muncii a spus într-un interviu pentru Digi24 că angajatorii care rețin banii din contribuții trebuie să suporte consecințele.

„Doar că nu este sediul materiei în Legea pensiilor, ci este în Codul fiscal. Acolo va apărea această infracţiune. Ce va presupune ea: acum toate contribuţiile sunt în sarcina angajatului, dar cel care le transferă mai departe către bugetul asigurărilor este angajatorul.

Dacă angajatorul reţine în mod nejustificat aceşti bani, nefiind banii lui, este clar că e vorba de o infracţiune şi atunci trebuie să suporte consecinţele penale.

Modificarea se va face în Parlament, unde este OUG pe Codul fiscal. Eu ştiu că am discutat cu ministrul de Finanţe încă de anul trecut că este necesar să apară această infracţiune, cu atât mai mult cu cât am reglat ceea ce ne spunea Curtea Constituţională. Ea a fost scoasă în urmă cu câţiva ani de CCR.

Înainte, contribuţiile erau plătite parte de angajator, parte de angajat şi atunci Curtea a spus că nu este clar care parte este obligat angajatorul să o plătească fără să aibă consecinţe penale. Acum, prin transferul contribuţiilor este foarte clar că, dacă angajatorul reţine banii din aceste contribuţii, intră în sfera penalului”, a spus Olguta Vasilescu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare