Materiale arheologice din patru epoci diferite au fost descoperite la Hotărani, în comuna Fărcaşele, în timpul cercetărilor arheologice preventive ce se efectuează pe şantierul reţelei locale de apă, au anunţat, marţi, reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt.
Cercetarea arheologică preventivă se desfăşoară pe una dintre străzile localităţii Hotărani, iar printre descoperiri se numără un mormânt medieval şi fragmente ceramice aparţinând culturii Vădastra.
‘În cadrul unui şantier de cercetare arheologică preventivă, arheologii Muzeului Judeţean Olt au descoperit materiale arheologice din patru epoci: cultura Vădastra, Latene, epoca romană şi evul mediu. O situaţie interesantă este dată de descoperirea unui mormânt medieval care taie un complex arheologic Latene, iar în groapă au fost descoperite fragmente ceramice aparţinând culturii Vădastra. Cercetarea se desfăşoară pe una din străzile localităţii, în cadrul unui proiect de extindere a reţelei de apă’, a arătat arheologul Florin Ciulavu, responsabil ştiinţific al şantierului arheologic de la Hotărani, într-o postare pe facebook.
Materiale arheologice din patru epoci diferite au mai fost descoperite în judeţul Olt şi în luna februarie, într-o pădure din comuna Morunglav, unde a fost efectuată o cercetare de câteva zile după ce au fost găsite, cu detectorul metale, de către un căutător pasionat monede antice din argint.
Sursa: PRESSONLINE