Olt: Toate locurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru pacienţi cu COVID-19 sunt ocupate

Toate locurile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19 sunt ocupate, unitatea sanitară făcând în prezent demersuri pentru suplimentarea paturilor, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Florin Popa.

Acesta a precizat că în prezent sunt ocupate toate cele opt paturi de la ATI pentru pacienţi cu COVID-19, precum şi cele 40 de paturi din secţia de Boli Infecţioase, astfel încât în situaţia în care nu se va putea suplimenta numărul de paturi pentru aceşti bolnavi fără a fi afectată activitatea altor secţii, ei vor direcţionaţi către alte unităţi medicale.

‘Are loc o şedinţă în care se discută despre mărirea numărului de paturi pentru pacienţi confirmaţi cu SARS-CoV-2, astfel încât să nu fie afectată activitatea celorlalte secţii. În prezent spitalul are toate locurile pentru pacienţii cu COVID-19 ocupate, atât cele opt de Terapie Intensivă cât şi celelalte 40 de la Boli Infecţioase. Dacă vor mai veni cazuri noi până când vom reuşi să suplimentăm numărul de paturi, acestea vor fi direcţionate către alte spitale care mai au locuri’, a spus medicul Florin Popa.

În judeţul Olt, luni erau internaţi în spitale 159 de pacienţi cu COVID-19, mai mulţi cu 11 faţă de ziua precedentă, iar la secţiile ATI din Slatina şi Caracal sunt internaţi 22 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Luni, în judeţul Olt au fost raportate patru decese în rândul pacienţilor cu COVID-19, în toate cazurile fiind vorba de persoane nevaccinate, care aveau şi alte afecţiuni.

Sursa: PRESSONLINE