luni, iunie 27, 2022

Opoziţia: PSD nu vrea sesiune extraordinară pentru că fuge de răspundere

PSD nu vrea sesiune extraordinară pentru că fuge de răspundere în ceea ce priveşte elucidarea evenimentelor din 10 august, consideră liderii partidelor de opoziţie.

„De marţi până astăzi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat să îşi exercite atribuţiile şi să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL şi parlamentarii celorlalţi parteneri din opoziţie. Readuc aminte că marţi am depus solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare care ar urma să aibă trei puncte pe ordinea de zi conform iniţiativei unei treimi dintre deputaţi.. Punctul 1 –  constituirea Comisiei de anchetă privind reprimarea brutală a manifestaţiei din 10 august. Punctul 2 – constituirea unei comisii de anchetă privind neîndeplinirea atribuţiilor legale de către factorii guvernamentali responsabili în combaterea pestei porcine. Şi punctul 3  – o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne.”, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El spune că, în conformitate cu regulamentul Camerei Deputaţilor, cel care trebuia să facă convocarea sesiunii extraordinare este preşedintele Camerei Deputaţilor.

orban pnl„Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară pe parcursul săptămânii trecute, aşa cum avea obligaţia conform regulamentului Camerei Deputaţilor, dar astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsa de responsabilitate a dat o decizie în care i-a delegat unui vicepreşedintele al Camerei Deputaţilor, doamna Moldovan Mihălcescu, soţia consilierului lui Dragnea, Horia Mihălcescu, consilier oficial sau neoficial, nu ştiu dacă are un raport de serviciu clar, iată că i-a delegat atribuţiile de preşedinte, mai mult decât atât a fost convocat Biroul Permanent al Camerei fără ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare să fi fost finalizată prin decizia preşedintelui Camerei de convocare.

În faţa acestei situaţii, sigur, reprezentanţii noştri în Biroul Permanent al Camerei solicită convocarea sesiunii de către preşedinte şi abia  după, Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să aprobe programul de lucru şi ordinea de zi pentru fiecare din zilele sesiunii extraordinare”, a arătat liderul PNL

El spune că vinovăţia exclusivă pentru reprimarea brutală a manifestaţiei românilor, nu numai din diaspora ci şi din ţară, împotriva modului în care guvernează PSD este responsabilitatea exclusivă a Guvernului şi a partidelor aflate la guvernare, PSD-ALDE.

„Tiruri de minciuni şi de acuzaţii total neîntemeiate împotriva preşedintelui României arată că PSD trăieşte într-o realitate paralelă şi arată că nu au capacitatea de  a-şi suma răspunderea pentru modul brutal în care i-au tratat pe cetăţenii români. Nu de aia au ajuns la guvernare, ca să trateze de cetăţenii cu gaze lacrimogene şi cu pulane şi cu scuturi în cap şi cu şuturi şi cu alte tipuri de loviturile cu care i-au tratat pe cetăţenii români, au fost votaţi ca să asigurare îmbunătăţirea vieţii, îmbunătăţirea  calităţii serviciilor, creşterea veniturilor populaţiei, lucruri pe care sunt incapabili să le pună în practică.

Transformarea preşedintelui Iohannis într-o ţintă este o operaţiune de dezinformare, este o acţiune complet lipsită de fundament în realitatea evenimentelor pentru că preşedintele Iohannis nu a făcut altceva decât să ia poziţie publică împotriva reprimării brutale, împotriva intervenţiei în forţă a Jandarmeriei fără să aibă nici un fel de altă intervenţie în ceea ce priveşte relaţia cu protestatarii”, a afirmat Orban.

Şi Partidul Mişcarea Populară condamnă refuzul conducerii Camerei Deputaţilor de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a investiga „modul brutal” al forţelor de intervenţie de a reprima protestul paşnic al românilor din Diaspora din 10 august.

„Ne aşteptam la acest refuz, PSD a fugit dintotdeauna de responsabilitate. Cu toate acestea, faptul că social-democraţii încearcă să îngroape orice încercarea de a dezbate cu seriozitate abuzurile din Piaţa Victoriei este revoltător şi nu face decât să sporească suspiciunea implicării lor în înfiltrarea în mulţime a provocatorilor. Mai întâi, au trimis-o pe Viorica Vasilica în concediu, astfel încât vina să cadă pe altcineva, în cazul de faţă – Jandarmeria; astăzi, refuză convocarea plenului Parlamentului. Totul, pentru a nu fi forţaţi să se înfaţişeze în faţa unei Comisii de anchetă parlamentară, aşa cum ar fi firesc,” a declarat preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac.

Prin urmare, PMP solicită înfiinţarea de urgenţă a unei Comisii de anchetă parlamentară cu participarea tuturor instituţiilor implicate pentru a investiga evenimentele zilei de 10 august din Piaţa Victoriei.

Eugen Tomac PMP   „Este esenţial să aflăm cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei şi, la fel de important, modul în care Guvernul a ales să dispună măsurile de intervenţie împotriva populaţiei paşnice în noaptea de 10-11 august. Trebuie să existe o minimă concordanţă între declaraţiile publice şi acţiune. Alianţa PSD-ALDE este însă o alianţă de laşi, în frunte cu preşedintele lor, Liviu Dragnea”, a conchis Eugen Tomac, citat de un comunicat PMP.

Şi USR susţine că sesiunile extraordinare ale Parlamentului se convoacă doar atunci când vrea liderul PSD, iar Liviu Dragnea nu vrea să îşi întrerupă concediul pentru a afla vinovaţii de violenţele produse la mitingul din 10 august.

USR Uniunea Salvati Romania„Reprezentanţii PSD au blocat astăzi solicitarea depusă de USR, PNL şi PMP pentru convocarea unei sesiuni extraordinare. E un alt abuz marca PSD care încearcă să ascundă abuzurile jandarmeriei şi ale lui Carmen Dan. În plus, Dragnea şi pesediştii sunt plecaţi în concediu şi nu se deranjează să vină la Parlament.

Motivele invocate de PSD legate de autenticitatea semnăturilor depuse de deputaţi şi respectarea prevederilor legale şi regulamentare sunt invenţii! Liderul de grup al USR, Claudiu Năsui, care a fost acuzat că nu a semnat solicitarea în original, a desfiinţat toate aceste invenţii în şedinţa Biroului Permanent.”, spune un comunicat al USR.

„Nu a semnat nimeni în locul meu. Eu am semnat solicitarea pentru sesiunea extraordinară, este semnătura mea în ambele locuri. Faptul că actuala coaliţia de guvernare recurge acum la tactici, atât de puerile, încât să nu recunoască semnăturile opoziţiei arată disperarea care există în tabăra dânşilor. Adică, ei comit abuzuri, ei au aceste probleme penale pe care le vede o ţară întreagă, în schimb, retorica şi strategia de comunicare este să acuze opoziţia sau pe altcineva. Avem o putere care refuză să-şi asume propriile greşeli şi ceea ce s-a întâmplat stabileşte un precedent foarte periculos în istoria parlamentarismului românesc”, a declarat liderul de grup al USR, deputatul Claudiu Năsui, potrivit comunicatului USR.

USR, alături de partidele de opoziţie PNL şi PMP, a cerut o sesiune extraordinară pentru a înfiinţa două comisii de anchetă: pe tema violenţelor de la mitingul din 10 august şi pe tema epidemiei de pestă porcină. Totodată, USR îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea nu vrea să afle cine sunt vinovaţii pentru reprimarea brutală a unui protest paşnic şi nici cine sunt responsabilii pentru extinderea epidemiei de pestă porcină.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner